Çalışanların 2018 maaş zamları belli oldu

Çalışanların 2018 maaş zamları belli oldu

Kamu dışında özel sektör çalışanlarının 2018 yılında aldıkları ücretlere gelecek zamlar, Korn Ferry Hay Group'un 578 şirket üzerinden yaptığı araştırma sonucu belli oldu.

Bankalar Birliği verilerine göre  1 Milyon'a yakın çalışanın kredi kartı borcu yüzünden İcra Takibine uğradığı Türkiye'de,  2018 Yılı için Özel Sektör çalışanlarının aldıkları ücretlere ne kadar artış geleceği belli oldu.

Çalışanların tamamına yakınının ay sonunu kredi kartı limitleri getirmeye çalıştığı bir dönemde araştırma sonucu belirlenen bu artışın çalışanların yaşadığı krize çözüm olmayacağı konuşuluyor.

SADECE % 10 ARTIŞ

Türkiye’de bin 578 şirketin katılımıyla gerçekleştirilen 'Ücret ve Yan Haklar Araştırması'na göre, özel sektörde 2018 yılında yüzde 10 maaş artışı bekleniyor.

2018'de maaşlara gelecek zam belli oldu. Bin 578 şirketin katılımıyla gerçekleştirilen 'Ücret ve Yan Haklar Araştırması'na göre, özel sektörde 2018 yılında yüzde 10 maaş artışı bekleniyor. 

ARAŞTIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Hükumetin kamu çalışanları için yaptığı küçük zammın ardından asgari ücret teklifi de kısa süre sonra belli olacak. Asgari ücret belirleme komisyonundan büyük bir artış beklenmiyor. Öte yandan özel sektörde yapılacak zam oranlarına ilişkin bir çalışma yayımlandı.

Korn Ferry Hay Group’un her yıl gerçekleştirdiği “Ücret ve Yan Haklar” araştırmasının sonuçlarına göre, 2018 için özel sektörde öngörülen maaş artış oranı yüzde 10 oldu.

İlgili Haberler