'Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar'

'Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar'

TMMOB'dan 'hırsız var' eylemi

 TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde saat 16:30'da protesto gösterisi düzenledi. Eylem boyunca sık sık 'Hırsız Var' diye bağıran grup, 'Başbakan da İstifa etsin', 'Çılgın Projeler Dondurulsun', 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı TMMOB denetlesin' şeklindeki taleplerini dile getirdi. 'Bakanlar yetmez, Başbakan İstifa', 'Çal çal nereye kadar, bitti bitti buraya kadar', 'Yalana talana AKP'ye hayır' şeklinde slogan atan grup ellerinde 'Başbakanın da kutusu açılsın', Kutu kutu pense Başbakan da istifa etse' yazılı pankartlar taşıdı.


'BAŞBAKAN'IN KUTUSU' AÇILDI 


Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Beyza Metin üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın karikatürlerinin yer aldığı 'Başbakan'ın Kutusu' yazılı kutuyu açtı. Kutudan kentsel dönüşüm projeleri, Çamlıca Cami, Nükleer Santraller, 3.Köprü, 3.Havalimanı gibi projelerin fotoğrafları çıktı.


'BAŞBAKAN İSTİFA ETSİN' ERDOĞAN'IN 20 YILLIK YOL ARKAŞININ TALEBİDİR 


Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasına dikkat çekerek, 'Her bozuk saat bile bir defa doğruyu gösteriyor. Bu kadar yağmanın içinde böyle bir açıklamanın hiçbir kıymeti yoktur' şeklinde konuştu. Solmaz açıklamasına şöyle devam etti: “Bakana göre yapılan bütün ihaleler Başbakan'ın talimatıyla yapılmıştı ve başbakanında istifa etmesi gerekiyordu. 'Başbakan istifa etsin' talebi ilk olarak odalarımızın değil, odalarımızın bağlı olduğu bakanın, Tayyip Erdoğan'ın 20 yıllık yol arkadaşının talebidir ve biz de yürekten destekliyor ve ekliyoruz hepsi şaibeli olan bütün çılgın projeler dondurulsun." Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı