Çakılan Ekonominin Tek Umudu Kara Para Aklamak

Çakılan Ekonominin Tek Umudu Kara Para Aklamak

AKP'YE YAKIN SİTE YAZDI

Cuma Hikmet

Gezi olayları ardından çöküşe geçen borsa ve yükselen dolar ve altın fiyatları ile sarsılan AKP ekonomisi, çareyi "Varlık Barışı" adı altında kara para aklmaya bağladı. AKP'ye yakın habersitesi Haber7 de yer alan bir habere göre 30 milyar Euro varlığı olan İtalyan ve Bulgasr ortaklı bir şirket bu parayı Türkiye'ye getirmek için hükümetle pazarlık sürdüryor. Site haberin kaynağını bildirmediği haberinde, TC. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın," dolar 1.92 ye geri gelecek" açıklamasını bu haberine dayandırdı. Erdem başçı'nın yaptığı açıklamayı piyasal olumlu algılamamış Dolar hafta başında psikolojik sınır olan 2 TL'nin üzerine çıkmıştı. Hafta başından beri borsada kayıp yine sürdü.işte o haber.

BAŞÇI AÇIKLAMASINI BU KAYNAĞA GÜVENEREK Mİ YAPTI

Başçı'nın, doların yıl sonunda 1.92 olacağına yönelik cesur açıklaması Maliye'den gelen bir haberle gerçek olabilir. Bir İtalyan şirketi, 30 milyar Euro'sunu Türkiye'ye getirmek için kapı kapı geziyor.
 
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, doların ateşinin 2 lirayı aşması üzerine pazartesi günü çıkıp "Yıl sonunda dolar 1.92 TL veya altında olmazsa gelin hesabını bana sorun" diyerek 'doların belini kıracaklarını' söyledi. 
 
Herkes Başçı'nın sihirli formülünü merak ederken Maliye Bakanlığı'ndan gelen haber elini rahatlatabilir. Çünkü bir İtalyan şirketin yöneticilerinin Maliye Bakanlığı'na gelerek Türkiye'deki Varlık Barışı'ndan yararlanmak istediği ortaya çıktı. 
 
Habertürk'ün haberine göre; Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre İtalyan şirketin getirmeyi taahhüt ettiği rakam, dudak uçuklatacak kadar büyük. Yetkililer İtalyan şirketin 30 milyar Euro'luk varlığını İsviçre'den Türkiye'ye getirmek istediğini dile getirirken, olayın oldukça uzun hikâyesi tarafımızdan teker teker doğrulandı.

BULGAR ORTAK KARATE EĞİTMENİ
 
Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre 31 Temmuz'da sona eren ilk döneminde 50 milyar liralık varlık beyan edilen Varlık Barışı'ndan yararlanmak için şirketin yetkilisi olduğunu belirten 6 İtalyan ile 2 Bulgar üç haftadır Ankara'da kamp kurmuş durumda. 
 
Bu kişilerin şirketin 30 milyar Euro'luk parasını Türkiye'de ikamet eden bir İtalyan vatandaşın üstüne Varlık Barışı kapsamında getirmek için Maliye bürokratları ile görüşmeler yürüttükleri belirtiliyor. Şirketin ortaklarının çoğunun İtalyan, birinin ise Bulgar olduğu dile getiriliyor. Bulgar ortağın karate eğitmeni olduğu biliniyor.

POLİSTEN KİMLİK NUMARASI ALDILAR
 
Ankara'ya gelen diğer Bulgaristan vatandaşı ise Türk kökenli. İtalyanlar parayı getirmek için İtalyan vatandaş adına TC kimlik numarası benzeri, yabancıların işlem yapabilmesi için 11 haneli yabancı kimlik numarası bile aldı. Ancak hesap açmak için gerekli olan ikametgâh tezkeresi için Emniyet Müdürlüğü 1 ay sonraya gün verince sorun yaşadılar. Sorun daha sonra çözüldü.