Çağlayan'a Gelen Sır telefon

Çağlayan'a Gelen Sır telefon

Çağlayan açtı ama..

PAKİSTAN GEZİSİNDEN İLGİNÇ AYRINTILA

 Türkiye-Pakistan İş Forumu, Başbakan Erdoğan'ın Lahor'da kaldığı otelde gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte foruma katıldı. Pakistan tarafını da Başbakan Navaz Şerif ile Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif temsil etti. Forumda konuşan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, "Türkiye'nin yardımlarına değinerek, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın kapı kapı dolaşarak, Pakistan için yardım topladıklarını bildiklerini, bunun için kendilerine şükran duyduklarını söyledi. 


ÇAĞLAYANIN TELEFONU ÇALDI


Konuşmalar sırasında Başbakan Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın sık sık konuştukları, karşılıklı notlar aldıkları kameralara yansıdı. Kameralara yansıyan bir başka görüntü de Zafer Çağlayan'ın çalan telefonuna yanıt vermeye çalışmasıydı. Çağlayan telefona cevap vermek istedi ama karşıdan ses alamadı.

ZAMAN GAZETESİNDEN İLGİNÇ AYRINTI

Öte yandan Zaman Gazetesinde gezi ile ilgili ilginç bir ayrıntıya yer verildiği yazdı. pakistan Gezisini veren ajanslar bir çok medyada bulunmayan bu ayrıntıda. Pakistan Devlet başkanı Şerif'in, Gülen Hakereketine ait Pakistanda açılmış okullardan övgüye söz ettiği Zaman Haberinde uzun uzun anlatılıyordu. İşte Zaman'ın o haberi.

TÜRK OKULLARINDAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Navaz Şerif, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında ayrıca Türk müteşebbislerce açılan PAK-TÜRK okullarından büyük övgüyle bahsetti. Başbakan Şerif, "23 Pak-Türk okulunun, Pakistan ve Türk gençleri arasında kültürel değişim ve gönül birliğinin yüceltilmesinde oynadığı mükemmel rolden bahsetmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türk müteşebbislerce açılan PakTürk okulları, başarıdan başarıya koşarken Pakistan halkının da gözbebeği haline geldi. Okulların başarısı geçtiğimiz yıllarda Amerikan The New York Times gazetesine de manşet olmuştu.

Şerif sözlerini, "Pakistan, Türkiye'yi seviyor, bunu aklınızdan lütfen çıkarmayın." ifadeleriyle sonlandırdı.


Kaynak:Haber Kaynağı