Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

ÇAĞIN YENİ GÖZDESİ: LASER LİPOSUCTİON

ÇAĞIN YENİ GÖZDESİ: LASER LİPOSUCTİON

‘Düzenli spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum fakat ne kadar dikkat edersem edeyim karın bölgemdeki fazlalıklardan kurtulamıyorum.’ Bu cümle eminim birçoğunuza tanıdık gelmiştir. Bazılarımız elimizden gelen her şeyi yapsak da vücudumuzun bazı bölgelerindeki inatçı yağlardan kurtulamayız. Peki estetik cerrahiden bu konuda nasıl faydalanabiliriz derseniz eğer kuşkusuz ilk önerilerden biri son yıllarda kullanımı oldukça artan laser liposuction olacaktır.

Nedir bu laser liposuction? Cilde uygulanan laser enerjisi cilt altında ısıya çevrilerek yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olur; parçalanan yağ hücrelerinin vücut tarafından kendiliğinden emilmesi işlemine laser lipoliz, ince kanüllerle vakumlu cihazlar yardımı ile vücuttan alınması işlemine de laser liposuction denir. Uygulanan alanda laser enerjisi etkisi ile kollajen üretimi artar ki bu da gevşek derinin sıkılaşmasını ve toparlanmasını sağlar. Laser liposuction ile büyük miktarlarda yağ alınması mümkün olurken deri sarkmasının da önemli ölçüde önüne geçilebilir. Bu etki klasik liposuction işleminde görülmez.

Laser lipoliz/liposuction derinin de sarkık olduğu karın, basen, bacak ve kol iç yüzleri, boyun ve gıdı bölgelerine rahatlıkla uygulanabilir. Uygulamanın yapılacağı alanın büyüklüğüne göre lokal ya da genel anestezi altında operasyon yapılır. 

Bu işlemle ilgili en sık sorulan sorulardan biri de uygulama yapılan bölgelerde daha sonraki dönemlerde tekrar yağ birikimi olup olmayacağı. Laser lipoliz/liposuction yöntemi bölgedeki mevcut yağ hücrelerinin bir kısmının alınması ile ilgilidir. Yağ hücrelerinin hepsinin alınması mümkün olmadığından kalan yağ hücreleri dengesiz beslenme ile tekrar büyüyebilir.  

Unutulmamalıdır ki laser lipoliz/liposuction bir zayıflama yöntemi değildir, belli bölgelerdeki inatçı yağlardan kurtulmak için etkilidir.

Op. Dr. İlgi Güler
Estetik, plastik ve rekonstruktif cerrah

Önceki ve Sonraki Yazılar