Büyükelçilikte 'böcek' bulundu!

Büyükelçilikte 'böcek' bulundu!

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador Londra Büyükelçiliği'nde ortam dinlemesinde kullanılan 'böcek' bulundu.

LONDRA- Ekvador, Londra Büyükelçiliği'nde gizli bir mikrofon bulduğunu açıklayınca İngiltere gittikçe yoğunlaşan casus kavgasının içine çekildi.

Başkent Quito'da düzenlediği basın toplantısında Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, böceğin kim tarafından kontrol edildiğinin bugün ilerleyen saatlerde açıklanacağını belirtirken “Londra büyükelçiliğimizde gizli bir mikrofon bulduğumuzu üzülerek bildiriyorum. Bu hükümetler arası ilişkilerde uluslararası düzeyde etik değerlerin kaybolduğunun başka bir göstergesidir" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, henüz herhangi bir ülke suçlanmadığı için yorum yapmadı.

Julian Assange, bir yıldan uzun süredir Ekvador Büyükelçiliği'nde bir odada kalıyor.

Assange'ın ABD'nin yakalamaya çalıştığı Edward Snowden'in Ekvador'a iltica etmesi için yardımcı olduğu biliniyor.

Gelgelelim Edward Snowden'ın Avrupa'dan çıkması için tüm yollar kapatılmış vaziyette. Son olarak Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales'i taşıyan uçağın Rusya'dan hareket ettikten sonra Viyana'ya yönlendirilmesi, uçakta Snowden'in de bulunduğu iddialarına yol açtı. Fransa ve Portekiz bu şüphe üzerine uçağın hava sahalarına girmesine izin vermedi. Ekvador, Rusya'da Putin ile görüşen Cumhurbaşkanlarının hayatının tehlikeye atıldığını söyleyerek tepki gösterdi.