BÜYÜK SANATÇIYA BÜYÜK ÖDÜL

BÜYÜK SANATÇIYA BÜYÜK ÖDÜL

Değerli Sanatçımız Orhan Gencebay "Türk Dünyası Kızıl Elma" ödülüne layık görüldü.

TÜRK Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından vizyon ve derinliği güçlendiren başarılı kişilere ‘Türk Dünyası Kızıl Elma’ ödülü verildi.

Edirne Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, Kızıl Elma ödüllerinin bu yıl ilk kez verildiğini söyleyerek, "Ödülü kurumsallaştırmak istiyoruz. Türk dünyası açısından farklı bir marka haline gelmesini istiyoruz. Kızıl Elma'yı bulduğunu yada bulunması mümkün olmayanı aramak olarak, güç ve merhamet inşa etmek olarak tanımlıyorum” dedi.

Daha sonra Kızıl Elma Sanat Ödülü sanatçı Orhan Gencebay’a verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın elinden ödülünü alan Orhan Gencebay, "Kızıl Elma kişilerin ve konuların idealidir. Ona erişmek kolay değildir. Türk dünyasında ilk kez veriliyor. Beni buna layık gördükleri için teşekkür ederim" dedi.

orhanbaba.jpg

Ardından ayni dalda bir ödül de Kırımlı sanatçı Jamala Jamaldynova’ya verildi. Spor dalındaki ödül ise Türk Bayan Milli Valeybol Takımının kaptanı Naz Aydemir’in oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı