BÜYÜK KÜRDİSTAN PLANINDA ŞOK GELİŞME

BÜYÜK KÜRDİSTAN PLANINDA ŞOK GELİŞME

Kürt Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed Sadık açıkladı.

Irak'taki Bölgesel Kürt Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed Sadık, İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Angus Mackey'e, "İngiltere'nin çizdiği suni sınırlar yüz yıldır Kürtler'e büyük acılar yaşattı. Şimdi bu suni Kürdistan sınırlarını kaldırmak için de bize yardımcı olmanızı ümit ediyorum" dedi.

Parlamento Başkanı Sadık, IŞİD'in saldırılarından sonra Peşmerge'nin girdiği tartışmalı bölgelerde ise, halkın nereye bağlanmak istediğine kendisinin karar vereceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık, İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Angus Mackey ve yardımcısı John Mitcheel'i makamında kabul etti. Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, görüşmede İngiliz Konsolos, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini değerlendirirken, "İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in hafta içi gerçekleştirdiği ziyaret Kürdistan ile ilişkilerimize verdiğimiz önemi gösteriyor" dedi.

Irak'ta IŞİD'in saldırıları ile gelişmeler hakkında bilgi veren Parlamento Başkanı Sadık, Peşmerge güçlerinin halkın can ve mal güvenliğini korumak için Irak Ordusu'nun çekildiği alanlara girdiği ifade ederek, şöyle dedi:

"Peşmerge güçlerinin kontrol ettiği alanlar Kürdistan topraklarıdır. Anayasanın 140. maddesinde bahsedilen sorunlu bölgelerdir. Peşmerge halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için müdahalede bulunmuştur. Bu alanların resmen Kürdistan topraklarına dahil olmasına halkın kendisi karar verecektir."

"ÇİZDİĞİNİZ SINIRLAR KÜRDİSTAN'I 4 PARÇAYA BÖLDÜ"

Irak Kürt Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık görüşmede, Kürdistan olarak nitelendirdiği bölgede çizilen sınırların suni olduğunu savunurken, "Mevcut sınırlarımızı İngilizler yapay hatlarla çizdi. Kürdistan'ı dört parçaya böldüler. Bu sınırlar bir asır boyunca halkımıza büyük acılar yaşattı. Şimdi bu suni Kürdistan sınırlarını kaldırmak için de bize yardımcı olmanızı ümit ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı