Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

ESTETİK BURUN AMELİYATI OLMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

Bir insanın yüzüne baktığınızda, eğer burnu çok karakteristik değilse ya da bir plastik cerrah değilseniz, ilk dikkat ettiğiniz yeri aslında burnu değildir. Tıpkı gözler ya da dudaklar için olduğu gibi burun için bir şarkı bestelenmemiş, şiir yazılmamış olsa bile, aslında yüzümüzün ifadesinde burnumuz oldukça önemlidir. Estetik burun ameliyatları sonrası yüzdeki ifade değişikliğini çok net görebiliyoruz. 

Her ne kadar bir şarkı ya da şiire konu olamasa da deyimlerde ‘havalı, cool, özgüvenli’ gibi kişilik özelliklerini betimlemede oldukça sık kullanılan organımızdır burun. Burnu havada olmak, burnu büyük olmak, burnundan kıl aldırmamak…

Yüzümüzün ifadesinde önemli olduğu kadar nefes ve koku almamızda da önemlidir burnumuz. Burun ameliyatlarında hedefimiz estetik ve fonksiyonel açıdan iyi sonuçlar elde etmektir. Yani doğal görünümlü, yüz tipine uygun ve yüzün güzelliğini öne çıkaran ve nefes almaya elverişli burunlar elde etmeye çalışıyoruz.

Eskiden olduğu gibi hokka ya da ucu sivri burunlar yerine burun sırtı düz olan ve ucu da muntazam şekilde kalkık burunlar olmasına özen gösteriyoruz. Yani estetik burun ameliyatından sonra size yeni tanıştığınız biri burnunuz estetik mi diye soruyorsa bu ya burnunuzun ameliyat olmamış bir buruna göre mükemmel olmasındandır ya da üzgünüm ama ameliyatınız başarısız sonuçlanmıştır.

 
Estetik burun ameliyatı yüz tipine ve yapısına göre değişmekle birlikte kadın ve erkeklerde farklılık gösteren, burun sırtı, septum dediğimiz burun orta hattı, kemik çatı ve burun ucu kıkırdaklarını içeren geniş kapsamlı bir ameliyattır. Burun kökü derinliği, burun sırtı yüksekliği, burun tabanı genişliği ve burun ucu kalkıklığı ölçümleri her hastaya göre değişiklik arz eder.

Cerrahın estetik algısı çok önemlidir. O yüzden burun ameliyatlarında bilim ve sanat iç içedir. Ayrıca her yüz tipine göre uygun burun tipi de değişik olduğundan ne yazık ki seçtiğiniz ya da beğendiğiniz burunlar sizin için pek uygun olmayabilir.

Bu konuda cerrahınıza güvenmenizi öneririm.

Önceki ve Sonraki Yazılar