BURSASPOR UEFA'ya başvuruyor

BURSASPOR UEFA'ya başvuruyor

BURSASPOR Şampiyonlar Ligine alınmak için UEFA'ya başvuruyor

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi ile UEFA'nın sarı-lacivertli takımın yerine play-off turunda elenen bir takımın açıklamasının ardından Bursaspor Kulübü konu ile alakalı resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. 
 
UEFA'nın, F.Bahçe'nin yerine Avrupa Ligi'ne play-off turunda elenen bir takımın alınacağını açıklamasının ardından Bursaspor bir açıklama yaptı.

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Bursaspor Kulübü olarak süreci en başından beri yakinen takip etmekte ve hukuki olarak gerekli müdahale ve başvuruları yapmaktayız.

16.08.2013 tarihinde UEFA Genel Sekreterliğine yazılı başvuruda bulunularak, CAS tarafından UEFA Tahkim Kurulu kararının onanması halinde Kulübümüzün Avrupa kupalarına katılması talep edilmiştir. Bununla birlikte UEFA tarafından bu akşam yapılan yazılı açıklamada, Kulübümüzün talebi yönünde karar verilmemiştir. Bursaspor Kulübü olarak, yapılan açıklama ve verilen kararın UEFA statülerine aykırı olduğu inancındayız.  
 
Ülkemizin hakkının yendiği inancıyla, TFF'nin bu konuyu ele alarak, UEFA nezdinde Kulübümüzün menfaatlerini koruyacak girişimlerde bulunması gerekmektedir.

Hukuken hatalı olarak verildiğini düşündüğümüz bu karara karşı derhal UEFA Tahkim Kuruluna gerekli başvuru Kulübümüzce yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz olunur."