BURSA'DA SOMA EYLEMİNE GÖZALTI

BURSA'DA SOMA EYLEMİNE GÖZALTI

Bursa'da ki protestoya polis müdahalesi

BURSA’da 'Diren Bursa Platformu’ tarafından Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden kazasını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte olaylar çıktı. Ak Parti İl Binası önüne yürümek isteyen gruba çevik kuvvet ve TOMA ile müdahale edilirken olaylarda 4 kişi gözaltına alındı.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden kazasında işçilerin yaşamını yitirmesinin ardından Bursa’da ‘Diren Bursa Platformu’ tarafından eylem düzenlendi. Setbaşı Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin kişilik grup buradan Atatürk Caddesi’ne yürüdü. Bazı eylemciler yüzlerini siyaha boyayarak, başlarına baret taktı. Sloganlar atan ve hükümeti istifaya çağıran grup, Ak Parti İl Binası önünde ters yönde trafiği keserek yürümek istedi. Gruba engel olan ve 'yaptığınız eylem kanunsuz bir eylemdir' diye anons yapan çevik kuvvet ekibi ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Bu sırada yere düşen bir polise eylemciler sopalarla vururken, yere düşen polis arkadaşları tarafından geri çekildi.

Çevik kuvvet ekiplerine su şişesi ve bayrak sopası atan gruba TOMA tarafından su sıkıldı. Çöp koyneynırlarından barikat yapan grubu TOMA’lar doğru dağıttı. Namazgah Caddesi’ne kadar kovalanan grup ara sokaklara dağılırken çevik kuvvet ekipleri bazı eylemcilere müdahale etti. Olaylarda 4 kişi gözaltına alınırken bir poliste hafif şekilde yaralandı.

 

Bursa’daki Eylemlere Polis Müdahale Etti

Kaynak:Haber Kaynağı