BURSA'DA PARK EYLEMİ

BURSA'DA PARK EYLEMİ

Nilüferli ve doğa sever, Kent Konseyi öncülüğünde etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Nilüfer...

BURSA'nın Merkez Nilüfer İlçesi sınırlarında bulunan Atatürk Kent Ormanı'nın, Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesini protesto eden çok sayıda Nilüferli ve doğa sever, Kent Konseyi öncülüğünde etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey tepkisini, Ormancı Türküsü'nü Atatürk Kent Ormanı'na uyaralayıp söyleyerek dile getirdi.

ORMANCI TÜRKÜSÜ SÖYLEDİLER

Atatürk Kent Ormanı'ndaki toplantı saat 13.00'de başladı. Atatürk Kent Meydanı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesini, attıkları sloganlar ile eleştiren kalabalık, yanlarında getirdikleri menekşeleri alana diktiler. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin en önemli sorunu olan ulaşım problemini çözmesi gerektiğini söyledi.

“Bu kent sizlerin sayesinde örnek oldu. Bu konuda tüm Bursalılar'ı duyarlılığa davet ediyoruz" diyen Bozbey, Orman Genel Müdürlüğü'nen her defasında övgüler yağdırdığı Kent Ormanı'nı, sadece Büyükşehir istedi diye onlara tahsis etmesini hazmedemediklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Bozbey konuşmasının ardından tepkisini, Ormancı Türküsünü Atatürk Kent Ormanı'na uyarlayarak söyleyerek dile getirdi.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu ise alanları birer birer ellerinden alındığını belirterek, "Atatürk Kent Ormanı'nın Büyükşehire verilmesi isteniyor. Şu an yürütmeyi durdurma kararı alındı. Mahkemenin adil davranarak Nilüferliler'in vergileriyle yapılmış ormanını, Nilüferliler de kalması kararı vermesini umut ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa Bozbey diğer katılımcılar ile menekşe diktikten sonra kendilerine destek veren kalabalık ile halay çekti

ORMANCI TÜRKÜSÜ BURSA TÜRKÜSÜ OLDU

“Çıktım Misi tepesine baktım karşıya, baktım karşıya…

Bay Mustafa acıyor Kent Ormanı'na…

Büyükşehir gelir gelmez, alır ormanı, alır ormanı

Laf anlamaz, 'bizim deriz' takmış kafayı…

Aman Ormancı, canım ormancı

Nilüfer'e getirdin yoktan bir acı

Aman Büyükşehir canım Büyükşehir

Nilüfer'e bıraktın yoktan bir acı

Kent Ormanı, Atatürk'ün ismini taşır, ismini taşır.

Bütün Bursa bu ormana akın akındır…

Nilüfer'in parasıyla adeta cennet, adeta cennet

Yazık etme Büyükşehir gel de insaf et!!!

Aman Ormancı, canım ormancı

Nilüfer'e getirdin yoktan bir acı

Aman Büyükşehir canım Büyükşehir

Nilüfer'e bıraktın yoktan bir acı."

Kaynak:Haber Kaynağı