Bursa'da kanalizasyondan altın çıktı

Bursa'da kanalizasyondan altın çıktı

Bursa İnegöl'de bir hafta önce evden çalınan 30 bin lira değerindeki ziynet eşyaları, aynı evin bahçesindeki kanalizasyonundan çıktı

Bursa İnegöl'de 11 ay önce evlenen Nüve-Mert Turan çiftinin evine geçen hafta hırsız girdi. Genç çiftin evde olmadığı sırada yaşanan hırsızlık olayında, yatak odasındaki dolapta bulunan düğün takıları çalındı. Akşam saatlerinde eve gelen çift, takıların çalındığını ve yatak odasının dağınık olduğunu görünce polise haber verdi.

6 GÜN SONRA KAYNANASI BULDU


Damat Mert Turan’ın babası Hakkı Turan ve annesi Funda Turan, hırsızlık olayından 6 gün sonra alt katta oturan yeni evli çifti ziyarete gitti.

Yaşlı çift ziyaretin ardından evlerine çıkarken isterken kayınvalide Funda Turan bahçe içerisindeki kanalizasyondan bir yansıma olduğunu fark etti. Kanalizasyona yaklaşıp mazgaldan içeriye bakan kadın altınları gördü.

KANALİZASYONDAN ÇIKTI


Anne ve baba, alt kattaki oğulları Mert Turan’a haber verdi. Kanalizasyonun mazgalını kaldıran Mert Turan, su üzerinde bir altın bilezik olduğunu gördü. Çalınan altınlardan birini bulan Mert Turan, kanalizasyon içerisinde olabileceğini düşündüğü diğer altınları bulmak için kolları sıvadı. Mert Turan, leğenle kanalizasyondaki pis suları tahliye etmeye başladı. Çalınan altınları tek tek kanalizasyondan çıkaran Mert Turan, emniyet ekiplerine haber vererek çalınan altınları bulduğunu söyledi.

30 BİN TL'LİK TAKI ÇIKTI


Evlerinden çalınan altınları kendi evlerinin bahçesindeki kanalizasyonda bulan genç çift, büyük mutluluk yaşadı.

Mert Turan’ın babası Hakkı Turan  “Geçen Cuma günü oğlumun ve gelinimin evine hırsız girmiş. Ben de olaydan 6 gün sonra bahçeye indim eşimle. O sırada eşim kanalizasyonda bir şeyin olduğunu söyledi. Oğlum geldi ve kanalizasyonun içinde çalınan altınları bulduk. 30 bin lira civarında ziynet eşyası çalınmıştı. Hepsini kanalizasyondan çıkardık” dedi.
 

posta

İlgili Haberler