Bursa'da gece yarısı kanlı çatışma; 2 Polis yaralı

Bursa'da gece yarısı kanlı çatışma; 2 Polis yaralı

Jandarmaya yol uygulamasında yakalanan çok sayıda suçtan aranan Burak Örekli jandarmaya ateş açıp,2 polisi yaraladıktan sonra ormana kaçarak izini kaybettirdi.

Bursa'da dün gece çok sayıda suçdan aranan Burak Örekli adlı kişi yol uygulaması sırasında kendisini durdurmaya çalışan jandarma ekiplerine ateş açtı. Ardından yardıma gelen polisle çatışan şüpheli pompalı tüfekle 2 polisi yaraladı. Daha sonra ormanlık alana kaçan Örekli'nin yanında bulunan 2 arkadaşı gözaltına alınırken, özel harekat ekipleri ormanlık bölgede kaçan sanığı arıyor.

AYLARDIK POLİS PEŞİNDEYMİŞ

Olay, Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aylardır peşinde olduğu, 30 farklı hırsızlık suçundan aranan Burak Örekli ile 2 arkadaşının içerisinde bulunduğu otomobil, jandarma tarafından durdurulmak istendi. Ancak şüpheliler, jandarmaya ateş açıp, kaçtı. 

POLİSE YAKALANDILAR AMA

Bunun üzerine polis ve jandarma ekipleri teyakkuza geçti. Bir süre sonra polis ekipleri, şüphelilerin otomobilini fark edip, durdurmak istedi. Ancak, Burak Örekil, yanındaki pompalı tüfekle polise de ateş açınca çatışma çıktı. Çatışmada saçmaların isabet ettiği 2 polis hafif yaralanırken, Örekli ormanlık alana kaçtı. Burak Örekli'nin yanındaki ismi açıklanmayan arkadaşları ise gözaltına alındı.

300 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

Olayın ardından bölgeye, Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri sevk edildi. Çelik yelek giyen yaklaşık 300 güvenlik görevlisi, Burak Örekli'yi yakalamak için ormanlık alanda operasyon başlattı.

CİNAYET İŞLEMİŞ

30 ayrı hırsızlık ve 1 cinayet suçundan aranan Burak Örekli'nin yakalanacağını anlayınca iki polis memurunu pompalı tüfekle yaraladıktan sonra kaçtığı bölgede arama çalışmaları devam ediyor. 

ARKADAŞININ EVİNE BASKIN

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden arama çalışmalarında Jandarma eve Polis ekipleri drone ile havadan arama yaptı. Burak Örekli'nin olaydan sonra Yıldırım İlçesi'nde oturan arkadaşı çeşitli suçlardan aranması bulunan 22 yaşındaki Zülfikar M.'yi cep telefonuyla aradığı tespit edilince eve baskın düzenlendi. 

Gözaltına alınan Zülfikar M. İfadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

İlgili Haberler