Bursa'da ceviz büyüklüğündeki dolu yüzlerce kuşu telef etti

Bursa'da ceviz büyüklüğündeki dolu yüzlerce kuşu telef etti

Bursa’da ceviz büyüklüğünde yağan dolu, yüzlerce kuşu telef etti. Ağaçlara tünemiş haldeki kuşlar, kaçmaya fırsat bile bulamadan, çarpan dolu tanelerinin şiddetiyle parçalanıp yere düştü

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde 10 köyde etkili olan ve yarım saat süren doluda 400 bin ton sebze ve meyve zarar görürken, doluya yakalanan yüzlerce kuş telef oldu.

Mustafakemalpaşa ilçesinin Kumkadı köyünde dolu, yüzlerce sığırcığı telef etti. Dolu o kadar şiddetli yağdı ki kuşlar tünedikleri ağaçtan kaçmaya fırsat bulamadan, oldukları yerde dolunun çarpmasıyla parçalandı.

BİNLERCE HAYVAN VE TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

Yaklaşık 500 adet sığırcık aynı yerde telef olurken, ceviz büyüklüğündeki dolunun bölgede binlerce hayvanı telef ettiği öğrenildi.

ÇİFTÇİNİN ZARARI BÜYÜK

Öte yandan dolu yağışı ve sağanak yağmur, ovada ekili olan mahsülün zarar görmesine de neden oldu. 
ÇİFTÇİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Zarar gören alanları gezen Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, çiftçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Karacabey'de bu sabah başlayan ve 45 dakika süren dolu yağışı ve sağanak, Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen mahallerinde ekili olan domates, biber, karpuz, kavun, mısır, salatalıkların zarar görmesine neden oldu. 
BAKANIMIZ İLGİLENİYOR DEDİ 2 SAAT SONRA BAKAN DEĞİŞTİ

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan ile Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ekili arazilerde incelemelerde bulundu. Zarar tespit çalışmalarına başladıklarını söyleyen İl Müdürü Ömer Ceylan, "Bakanımız Faruk Çelik bu konuyla ilgili olarak özel olarak ilgileniyor. Zarar tespit çalışmasına başladık.  Çiftçilerin zararları karşılanacak, kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi. 
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ise "2014 sel felaketinden sonra şimdi de dolu felaketiyle karşı karşıyayız. 

ZARARIMIZ ÇOK BÜYÜK

Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen mahallelerinde yaklaşık 10 bin dekar alanda, 70-80 bin ton civarında mahsül zarar gördü. Bu zarar çiftçiye çok ağır gelecektir" dedi.
Erdem, Mustafakemalpaşa ilçesinde de etkili olan yağışın ekili arazilere zarar verdiğini sözlerine ekledi.

 

Kumkadı köyü sakinlerinden Hüseyin Ceylan, "Dolu yağışı başladığı zaman hayvanlar sığınacak yer arıyor. Dolu o kadar şiddetli ve büyük yağdı ki kuşlar sığınacak yer bulamamış. Köyümüzde tarlada ağaçta bulunan 500 adet sığırcık kuşu doludan dolayı telef oldu. Civar köylerdeki arkadaşların söylediğine göre çevredeki köylerde da kuşlar doludan telef olmuş" dedi.

 

İlgili Haberler