BURSA'DA CEMAATE OPERASYON; 30 GÖZALTI 4 TUTUKLAMA

BURSA'DA CEMAATE OPERASYON; 30 GÖZALTI 4 TUTUKLAMA

Gözaltındaki 30 şüpheli, akşam saatlerinde

 

GÖZALTI SAYISI 30 OLDU

Bursa'daki Gülen Cemaati soruşturması kapsamında Uludağ Kariyer Derneği'ne yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltındaki 30 şüpheli, akşam saatlerinde Çekirge Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra sorgulanmalarına devam edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİRİ KADIN 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerden F.B., F.C., M.K. ve Z.B., haklarında "Terör örgütüne finansman sağlamak" ve "Suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerini aklamak" suçlarını işlediklerini gösterir müfettiş raporları, banka ödeme fişleri, yetki belgeleri (yetki belgelerinde yetki veren şahısların imzalarının bulunmaması ya da imzaların benzememesine rağmen ödemelerin yapılması) gibi somut ve kuvvetli suç şüphesi olduğunu gösterir deliller bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

"FİNANSMAN YAPILMASINA YARDIMCI OLDUKLARI..."

Hakimlik, tutuklama kararında, "Kullanılan hesapların zekat, kurban, bağış ve burs gibi amaçlarla açıldığının bilinmesine rağmen veya imzaların yetki veren kişi tarafından atılan imzalara benzememesine rağmen işlemlerin yapılarak finansman yapılmasına yardımcı oldukları, yapılan finans işlemlerinin yüksek miktarlarda bulunması gözönüne alındığında, kaçacakları şüphesini uyandıran somut olguların bulunması nedeniyle tutuklanmalarına karar verildi" ifadesini kullandı.

5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerin 5'i ise suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gerekçe gösterilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 5 şüpheli için yurtdışına çıkış yasağı konularak, karakola imza atma yükümlülüğü getirildi. 

Öte yandan, adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere savcılıkça mahkemeye sevk edilen 17 kişiye de adli kontrol hükümleri uygulandı.

18 KİŞİ SAVCILIKTAN SERBEST

Soruşturma kapsamında, Emniyet'te ifadeleri tamamlanan 44 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirilmiş, Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca ifadeleri alınan 44 kişiden 9'u tutuklanma, 17 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 18 kişi ise savcılıkta verdikleri ifadenin ardından serbest kalmıştı. 

Halen Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 49 kişinin de yarın sabah Adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

 


    

Kaynak:Haber Kaynağı