BURSA'DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BURSA'DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre deprem bugün saat 07.09'da kaydedildi.

BURSA'nın Gürsu İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre deprem bugün saat 07.09'da kaydedildi. Kandilli'nin ilk verilere dayanarak 4.6 büyüklüğünde duyurduğu daha sonra 4.4 büyüklüğünde olduğunu bildirdiği merkez üssü Gürsu İlçesi'ne bağlı Kazıklı Köyü olduğu belirlenen deprem ilk tespitlere göre hasara yol açmadı.

Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aynı depremin büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 4.3 olarak açıkladı.

68 DAKİKADA 8 KEZ SALLANDILAR

Bursa'nın Gürsu İlçesi Kazıklı Köyü'nde saat 07.09'da meydana gelen depremden sonraki 68 dakika içersinde merkez üssü Kazıklı olan biri 3.3 büyüklüğünde olmak üzere 7 deprem daha kaydedildi. Merkez Gürsu İlçesi'nde 6 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 1000 kişinin oturduğu 230 haneli Kazıklı Köyü Muhtarı Salih Dinçer, "Bütün depremleri hissettik. Beşik gibi sallandı. 1999 Marmara Depremi'ni yaşadığımız için çok fazla panik yapmadık. Köyümüzde yıkılan, çatlayan bina olmadı" dedi.

GÜRSU BELEDİYE BAŞKANI KAZIKLI KÖYÜ'NE GELDİ

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kazıklı Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Depremde can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Belediye Başkanı Işık, "Depremi bayağı hissettik. Allah'tan Kazıklı Köyü'nde ve ilçemizde hiç bir hasar yok" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı