BURSA BOMBACISI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME;GÖZALTILAR VAR

BURSA BOMBACISI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME;GÖZALTILAR VAR

Görüntülerde başörtüsü takan, uzun manto giyen ve taşımakta...


Bursa’da, çarşamba günü Ulucami'nin batı kapısında düzenlenen ve 23 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Şanlıurfa'dan geldiği belirlenen canlı bombanın üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. Afyonkarahisar'da, Emine K. ise İstanbul'da gözaltına alındı.

KİLİT İSİM GÖZALTINDA

Polis, olayın kilit ismi Emine K.'nın, Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içersinde Bursa'ya getirdiğini belirledi. 

Polis yetkilileri, 'canlı bomba' ile Emine K. ve Sultan Y.'nin yüz ve fizik olarak birbirlerine çok benzemesinin dikkat çekici olduğunu, canlı bombayı taşıyan sürücüye Emine K.'nın fotoğrafını gösterdiklerinde "Evet canlı bomba bu" dediğini ifade etti.

İŞTE O PATLAMA ANI

Bursa'da geçen çarşamba günü Ulucami'nin batı kapısında düzenlenen ve 23 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemi ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde başörtüsü takan, uzun manto giyen ve taşımakta güçlük çektiği çantasını sol kolunda taşıyan canlı bombanın, Kapalı Çarşı'ya açılan yola girdikten sonra sağ tarafa yanaşıp bombayı patlatma anı yer alıyor.

Bu arada görüntülerde Bursa'da yaşamını yitiren Gürsan Derin'in cami avlusunda ikindide kılınan cenaze namazına katılanların park ettikleri araçlar da görülüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı