BURSA BOMBACISI HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

BURSA BOMBACISI HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısı yakınında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralanan vatandaşları hastanede...

Bursa'da, dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren ve 23 kişinin yaralandığı 'canlı bomba' teröristin otobüsle Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldiği belirlendi.

PARAMPARÇA OLDU

Patlamada parçalanan ve kimliğinin DNA testiyle saptanmasına çalışılan kadın teröristin PKK ile bağlantıları araştırılırken, olayla ilgili Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

VALİ KARALOĞLU: TERÖRİSTİN KİMLİĞİ VE ÖRGÜTÜYLE İLGİLİ ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısı yakınında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

AÇIKLAMA YAPTI

Vali Karaloğlu, hastane çıkışı, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YATARAK TEDAVİ

Saldırıda, yaralanan 8 kişinin yatarak tedavisinin devam ettiğini ve hayati tehlikesi olan yaralı bulunmadığını belirten Vali Karaloğlu, “Bu arkadaşlarımızın bir kısmının çok hafif işitmeye, duymaya bağlı problemleri var.

TRAVMATİK PROPLEMLER

Bir kısmında travmatik problemler var. Hastanelerimiz, hekimlerimiz hastalarımızla ilgileniyor. Hepimize tekrar geçmiş olsun. Teröristin kimliği ve örgütüyle ilgili çalışmalar şu anda emniyet çalışanlarımız tarafından devam ediyor. Olay yeri inceleme ekibimizin çalışmaları cumhuriyet savcımızın denetimde devam ediyor. Ümit ederiz ki kısa süre içinde hem teröristin kimliği, hem örgütüyle ilgili de kesin sonuç elde ettiğimizde kamuoyuna bildiririz. Çok yeni çalışmalar devam ediyor. Netleştikçe sizinle paylaşacağız” dedi.

SALDIRIYI YAPAN TEK KİŞİ

Bir gazetecinin saldırıya katılanların 3 kişi olduklarına dair bilgilerin bulunduğu sorusu üzerine Karaloğlu, “Hayır tek kişi. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist” dedi.

İki kişinin kaçtığı yönündeki bir başka gazetecinin sorusu üzerine de Karaloğlu, “Orada vatandaşımızın panik olarak gördüğü şeylerdir. Şu anda bizim tespitimiz, şu an için tek kişi, ama çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı