BURHAN KUZU'YA 'YUMURTALI' PROTESTODA 17 GÖZALTI

BURHAN KUZU'YA 'YUMURTALI' PROTESTODA 17 GÖZALTI

İZMİT'te konferans vermek için gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'yu konuşma yapacağı salon önünde yumurtalar gösterip 'Diktatörlük anayasasına hayır' pankartı açarak protesto edenlerden 17 kişi gözaltına alındı.İzmit Belediyesi'nin...

İZMİT'te konferans vermek için gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'yu konuşma yapacağı salon önünde yumurtalar gösterip 'Diktatörlük anayasasına hayır' pankartı açarak protesto edenlerden 17 kişi gözaltına alındı.

İzmit Belediyesi'nin düzenlediği 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferansa konuşmacı olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu katıldı. Konferansın yapıldığı Sabancı Kültür Merkezi'ne girenler aramadan geçirilerek salona alındı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, Halkevleri üyeleri de salon önünde protestoda bulundu. Yanlarında getirdikleri yumurtaları gösteren grup, 'Diktatörlük anayasasına hayır' yazılı pankart açtı. Halkevleri Kocaeli Şube eski Başkanı Yaşar Seğmen de yaptığı konuşmada, "Yüzlerce insanın 7 Haziran'dan itibaren bombalarla öldürülmesine göz yumanlar, katliam ülkesini yaratanlar, yeni anayasa yapma yetkisine sahip değildirler. Yeni anayasa katillerin anayasasıdır, tecavüzcülerin anayasasıdır, hırsızlığın anayasasıdır, bizler onların anayasasını yaptırmayacağız. Emeğin, özgürlüğün, demokrasinin olduğu bir ülke AKP'nin yapacağı yeni bir anayasa ile gelmez" dedi.

Yaşar Seğmen daha sonra polis barikatının önüne giderek, "Eğer yeni anayasa özgürlüklerin anayasası olacaksa, demokrasinin anayasası olacaksa buyurun açın şunu, bakalım protesto etme hakkı var mı yeni anayasada" diyerek, barikatın açılmasını istedi. Grup, 'AKP defol, bu memleket bizim' diye slogan attı.

Polis gösterinin izinsiz olduğu gerekçesiyle gruptan 17 kişiyi gözaltına aldı.

BURHAN KUZU'YA 'YUMURTALI' PROTESTODA 17 GÖZALTI

BURHAN KUZU'YA 'YUMURTALI' PROTESTODA 17 GÖZALTI

Kaynak:Haber Kaynağı