BURHAN KUZU'DAN AKLA ZARAR KOMİKLİK

BURHAN KUZU'DAN AKLA ZARAR KOMİKLİK

MİMAR Sinan'ın kafatasının nerede olduğu tam 81 yıldır gizemini korurken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bir süre önce konuyla ilgili yaptığı açıklamayla yeniden gündeme geldi.

MİMAR Sinan'ın kafatasının nerede olduğu tam 81 yıldır gizemini korurken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bir süre önce konuyla ilgili yaptığı açıklamayla yeniden gündeme geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili, Kayserili Burhan Kuzu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mutlaka bulmak lazım, ne de olsa Kayseri kafatasına sahip; önemli bir kafatası" dedi.

Süleymaniye Camii'nde geçen hafta sonu düzenlenen, 'Medeniyetimizin Mimarı Sinan'ı Anlamak' isimli programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1935'ten bu yana kayıp olan Mimar Sinan'ın kafatasının bulunması için inceleme başlatacaklarını belirterek, "Bu kara lekeyi silmek için adım atacağız" dedi. Bu açıklamaların ardından kayıp kafatası yeniden gündeme geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü Kayserili Burhan Kuzu, ilginç ve dikkat çeken açıklama yaptı. Kuzu, kendisine ait Twitter hesabından, 'Mimar Sinan'ın kafatası aranıyor. 1935'te Ankara'ya getirilmiş. Mutlaka bulmak lazım ne de olsa Kayseri kafatasına sahip; önemli bir kafatası' şeklinde paylaşımda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı