BURDUR MÜFTÜSÜ'NDEN TUHAF AÇIKLAMA

BURDUR MÜFTÜSÜ'NDEN TUHAF AÇIKLAMA

BURDUR Müftüsü Hıdır Bayrak, fiziki gücü yeten kadınların da kurban kesebileceğini söyledi.

BURDUR Müftüsü Hıdır Bayrak, fiziki gücü yeten kadınların da kurban kesebileceğini söyledi.

"FİZİK GÜCÜ YETEN KADINLAR KURBAN KESEBİLİR"

Kurbanı ehil kişilerin kesmesi gerektiğini belirten Müftü Hıdır Bayrak, kendisi kesemeyenlerin ise kasaba kestirebileceğini aktardı. Kadınların da fiziki gücü yeterse kurban kesebileceğini anlatan Müftü Bayrak, "Kurban kesme gücünü kendisinde hissediyorsa kesebilir. Kurban kesenin erkeği kadını yoktur. Yeter ki kurbanını kesebilecek cesareti kendisinde bulsun. Hayvan kesiminde, bu işlemi yapacak kişinin akıl ve temyiz gücüne sahip, Müslüman olmasının dışında bir şart bulunmamaktadır. Bu şartları taşıyan kadın olsun, erkek olsun kurban kesebilir" dedi.

TARİH DERSİ VERDİ

Kurban ibadetinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulayan Müftü Bayrak, "Mahiyet itibariyle farklı olsa da Hazreti Adem'e kadar uzanır. Günümüzdeki anlamıyla kurban, Hazreti İbrahim Peygamber ile başlar. Allah'a yaklaşmak anlamına gelen kurban, dini bir terim olarak, ibadet maksadıyla belirli bir vakitte, belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce Allah rızası için kesmektir" diye konuştu.

"SADAKA VERİLEREK KURBAN OLMAZ"

Kurban ibadetinin toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu ve sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu kaydeden Müftü Bayrak, şöyle dedi:

"KURBANIN OLABİLMESİ İÇİN BİZZA THAYVANIN KESİLMİŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR"

"Bazı kardeşlerimiz fakirlere para, sadaka vererek 'ben kurban kesmiş olayım' anlayışı içinde olabilir. Bu uygun değildir. Fakir ve muhtaç olana sadaka verilir ama kurban kesmiş olunmaz. Kurbanın olabilmesi için bizzat hayvanın kesilmiş olması gerekmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı