BURAKCAN'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ FLAŞ GEİŞME

BURAKCAN'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ FLAŞ GEİŞME

Burak Can'ın ölümü 4 kişinin yaralanmasıyla ilgili olaylara ilişkin 8 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli'de düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. 

BURAK HAYATINI KAYBETTİ, 4 KİŞİ YARALANDI
Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra, gece çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetmiş 4 kişi yaralanmıştı

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ DİDİK DİDİK EDİLDİ

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmayı İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yürüttü. Polis, olayın yaşandığı yer ve yakın çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini taradı. Görüntülerde ellerinde tabanca ve tüfek bulunan kişilerin varlığı belirlendi ve bu kişilerin tespit edilmesine yönelik çalışma yapıldı. 
Çalışmalarını tamamlayan polis bu sabah 05.00 sıralarında Okmeydanı, Beyoğlu ve Sultangazi'de bazı adreslere operasyonlar düzenlendi. 

800 POLİS KATILDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. 800 polisin katıldığı baskınlarda 25 ayrı adrese giden ekipler 8 kişiyi gözaltına aldı. 
Burak'ın öldürülmesi 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgileri araştırılan şüphelilerin Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C)'den polis kayıtlarının bulunduğu belirtildi

POMPALI TÜFEK VE 2 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Aramalarda 2 tabanca ve 1 pompalı tüfekle çok sayıda tabanca fişeği de ele geçirildi. Pompalı tüfek ve 2 tabancanın incelenmek için Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi. 

BURAK CİNAYETİNDE KULLANILAN TABANCA MI?

Tabancaların Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılıp kullanılmadığının incelemelerin ardından netleşeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜLER BASINA DAĞITILDI

Polis soruşturma süresince elde ettiği görüntüleri basına dağıttı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, elinde tabanca bulunan bir kişiyle, bir torba içersinde olay yerine getirdiği pompalı tüfeği bu torbadan çıkarıp havaya doğru ateş eden bir kişi görülüyor.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı