Burak Yıldırım son Yolculuğuna Uğurlandı

Burak Yıldırım son Yolculuğuna Uğurlandı

Edirnekapı Şehitliği içerisinde derbi çıkışı evine dönen Fenerbaçeli taraftar 20 yaşındaki Burak Yıldırım bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, saat 23.00 sıralarında Edirnekapı Şehitliğinin içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre derbi çıkışı evine giden Burak Yıldırım (20) Edirnekapı durağında metrobüsten indikten sonra evine gitmek üzere yürümeye başladı. Burak Yıldırım, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce henüz bilinmeyen bir nedenle bıçaklandı. Ağır yaralanan Yıldırım ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burak Yıldırım hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Acı haberi alır almaz hastaneye gelen Yıldırım’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Polis, genç taraftar Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldüren şüpheli ya da şüphelileri tespit etmek için geniş çaplı araştırma başlattı.

FENERBAHÇE'NİN RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım için baş sağlığı mesajı yayınlandı. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yayınlanan başsağlığı mesajında şöyle denildi: "Taraftarımız Burak Yıldırım'ın, bu akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray lig maçı sonrası evine giderken, Edirnekapı Metrobüs Durağı'nda, bir grup tarafından, hunharca katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Terörün renginin olamayacağı gerçeğiyle birlikte, bu vahim olayın dikkatle ve ısrarla takipçisi olacağımızı bildirir, Burak Yıldırım'a Allah'tan rahmet; acılı ailesine ve Camiamıza başsağlığı dileriz"

FB TARAFTARI BURAK'IN ÖLÜMÜ

POLİSİN incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde Burak'ın ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin ipuçlarına ulaşıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Burak bu görüntülerde 8 -10 kişilik bir grubun önünde yürürken görülüyor. Biri Galatasaray formalı 2 kişiyle karşılaşma anı da kamera kaydında var. Kayıtta Burak Yıldırım'ın bu kişilerle el kol hareketleriye tartışmayı andıran diyaloğa girdiği görülüyor. Ortalık bir anda karışıyor. Burak'ın, hayatını kaybetmesine neden olan bıçak darbesine bu sırada hedef olduğu sanılıyor.

İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI YAŞADILAR

EYÜP’te dün gece öldürülen 20 yaşındaki Fenerbahçeli taraftar Burak Yıldırım'ın (20), 10 yıl önce de 2 yaşındaki kardeşi Ahmet'in top oynarken balkondan düşerek öldüğü ortaya çıktı.

Adli Tıp Kurumu'nda bulunan Burak Yıldırım'ın cenazesinin otopsi işlemleri tamamlandı. Yıldırım'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak Gaziosmanpaşa Merkez Camii'ne götürüldü. Yıldırım için ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından defdenilmesi bekleniyor.

Yıldırım'ın bir yakını, "Biz bu acıyı tattık, başka kimse tatmasın. Allah belasını versin hem onların, hem onların. Böyle kutlama mı olur?" şeklinde konuştu. Burak'ın amcasının oğlu Şakir Yıldırım ise, "Galatasaray kutlamaları iptal etmiş. (Olayın faillerini kastederek) Allah belalarını versin. Ne olacak. Bu can bir daha gelecek mi?. Metrobüsten yukarı çıkarken merdivenlerde vurulmuş. Kombinesi vardı. Ben istedim bana verecekti, ben maça gidecektim. Kısmet onaymış. Kader, takdiri ilahi. Hep 'maçlara gitme' diyorduk. Bütün deplasmanlara da gidiyordu. Artık yapacak birşey yok" dedi.

Bu arada Burak'ın 2003 yılında 2 yaşındaki kardeşini kaybettiği belirtildi. 2 yaşındaki Ahmet'in top oynarken balkondan düşerek öldüğü öğrenildi.

BURAK'A FORMASIZ VEDA

KADIKÖY'de Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra metrobüsle evine dönerken bıçaklı saldırıya uğrayan Burak Yıldırım'ın cenazesi Gaziosmanpaşa'daki baba evine getirildi.

Ailenin ricası üzerine evin önüne gelen Burak'ın arkadaşları forma giymedi. Burak'ın cenazesi gözyaşları ve dualarla karşılandı. Helallik için okunan duada "Burak kardeşimizi elim bir kaza sonucu kaybettik" denildi. Yapılan duanın ardından helallik istendi. 20 yaşındaki Burak Yıldırım'ın annesi baygın halde olduğu için bir süre evden çıkartılmadı. Babası ise iki kişinin desteğiyle yürüyüp cenaze aracına bindi.

Burak Yıldırım, ikindi namazının ardından Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

SEVGİLİYE VEDA...BURAK YILDIRIM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Burak Yıldırım'ın cenazesinde kız arkadaşı Burcu Özge Uludoğan tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. "Beni bırakma" diye ağlayan genç kız sabah da Burak Yıldırım'ın evinin önüne gelerek tek başına bir kaldırıma oturmuş ve gözyaşı dökmüştü.

Burak Yıldırım için Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Yıldırım'ın cenazesine ailesi, arkadaşları ve Genç Fenerbahçeliler grubundan çok sayıda taraftar katıldı. Ailenin isteği üzerine cenazeye katılanlar takım forması giymedi. Cenaze namazı kılındı, helallik alındı. Ön sırada saf tutanlar arasında Burak Yıldırım'ın Babası Hikmet ve Ağabeyi Salih Yıldırım da yer aldı. Annesi Hatice Yıldırım'ın baygınlık geçirdiği ve evde doktor kontrolünde olduğu öğrenildi. Burak'ın cenazesi tekbirler eşliğinde camiden çıkarıldı. Burak'ın naaşı toprağa verilmek üzere Yeşilpınar mezarlığına götürülürken kalabalık içinden alkış sesleri duyuldu.