BUNUN ADI İBADET VE BAYRAM

BUNUN ADI İBADET VE BAYRAM

Kurban bayramı hayvanlara işkence bayramı.

SİVAS'ta Kurban Bayramı'nın birinci gününde genellikle belediyenin belirlediği alanlarda kesim yapılırken, bazı bölgelerde yine istenmeyen manzaralar ortaya çıktı. Kenar mahallelerde tüm uyarılara rağmen sokak ve ev önlerinde çocukların gözü önünde kesimler yapıldı.

KORKU FİLMİ DEĞİL İBADET

Sivas'ta sabah bayram namazının kılınmasının ardından kurban kesim yerlerinde hareketlilik yaşandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Sivas Belediyesi'nin belirlediği kesim alanlarına akın edenler hayvanlarını kesti. Kesim yerlerine gelenlerin birçoğu hayvanlarını traktörlerin arkasına bağlanan vinçle kaldırarak kurban etti. Kesim yerinde zaman zaman sahiplerinin elinden kurtularak kaçan büyükbaş hayvanlar çevredekilere zor anlar yaşattı. Kesim alanlarında tüm uyarılara rağmen yine çok sayıda çocuk getirildi. Çocuklar hayvanların kesim ve derisinin yüzme işlemlerini yakından takip etti.

HAYVANLARA İŞKENCE EDİLDİ

Kent merkezindeki alanlarda kesim yasaklarına uyulurken, kenar mahallelerde ise tüm uyarılara rağmen sokak ve ev önlerinde kesenler oldu. Sanayi sitesi içindeki dükkanlarda da kesimler yapıldı. Burada büyük vinçlere de hayvanların bağlanması dikkat çekti.

 

BUNUN ADI İBADET VE BAYRAM

Kaynak:Haber Kaynağı