BUNU TÜKETİN KALP KRİZİNDEN KORKMAYIN

BUNU TÜKETİN KALP KRİZİNDEN KORKMAYIN

Yeryüzünde insan ölümlerinde ilk sırayı hala kalp ve damar hastalıkları alıyor. Kalp krizinin ise "ani ölüm" riskleri içerisinde tartışılmaz bir liderliği var. İşte 200 bin insan üzerinde yapılan bir araştırma

Kalp hastalıklarının temel nedeni ise kötü ve düzensiz beslenme olarak öne çıkıyor. Uzmanlar dengeli ve sağlık beslenmenin kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde hayati bir rolü olduğunu söylüyorlar. Her geçen gün bilim adamlarının yaptıklar araştırmalarda konuya ilişkin ilginç geröekler ortaya çıkıyor.

EN KAPSAMLI ARAŞTIRMALARDAN BİRİ

Düzenli tüketildiğinde yer fıstığının kalp-damar hastalıklarını önleyebileceği belirlendi. 
Amerikalı bilim adamlarının maddi durumu kötü olan 70 binden fazla Amerikalı ve 130 bin Çinlinin katıldığı araştırması, yer fıstığının kalp-damar hastalıkları riskini azaltabileceğini gösterdi.

ANİ ÖLüM RİSKİNİ YÜZDE 17-21 AZALTIYOR 

29_7_2008_16_36_56_yerfistik.jpg

Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Hung Luu, tüketilen miktara göre yer fıstığının ani ölüm riskini yüzde 17-21, kalp-damar hastalıklarından ölüm riskini ise yüzde 23 -38 azaltabileceğini vurguladı. Hung Luu, fiyatı diğer kabuklu yemişlere göre daha uygun olan yer fıstığının haftada 30 gram tüketilmesinin bile kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabileceğini belirtti. Araştırmaların sonuçları, "Internal Medicine" dergisinde yayımlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı