BUNLAR DA POLİS KURBAĞA ADAM

BUNLAR DA POLİS KURBAĞA ADAM

Kurbağa Adam Temel Eğitim Kursu bitti

TÜRKİYE’de ilk olarak Çanakkale Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi’nde açılan Kurbağa Adam Temel Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayan 8 polis sertifikalarını törenle aldı.

Geçen Ağustos ayında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmete başlayan Deniz Polisi Eğitim Merkezi’ndeki 6 haftalık Kurbağa Adam Temel Eğitim Kursu’na Türkiye’nin değişik illerinden 8 polis katıldı. Kursun sonundaki Kurbağa Adam Bedeni Yeterlilik Seçme Sınavı’nda başarılı olan polislere, sertifika verildi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Polis Evi Eğitim Salonu’ndaki törenle kursağa adamları sertifikaları dağıtıldı. Törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, vali yardımcıları, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Törende, kurbağa adamların, temel eğitim kursundaki çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisi de katılanlara izletildi.

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez Çanakkale’de kurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı Deniz Polisi Eğitim Merkezi’nin vatana ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu. Gelişen dünyada her geçen yıl yeni suç çeşitlerinin ortaya çıkmasıyla, kolluk kuvvetlerinde de bir gelişme yaşanmasını zorunlu hale geldiğini, suç ve suçluyla mücadelede etkin görev yapılabilmesi için çeşitli yeni birimler ve branşlar kurulduğunu kaydeden Özden, "Bu kapsamda da emniyet teşkilatımız bünyesinde 2000 yılında 'Kurbağa Adam' branşı oluşturulmuş ve branşlı bu personelin eğitimleri için de Bakanlar Kurulu kararı ile 2013 yılında Çanakkale’de Deniz Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurulmuştur. Bu eğitim merkezinde, emniyet teşkilatımız personeline ve diğer kurum ve kuruluş personeline Deniz Limanları Güvenliği Temel Eğitim Kursu, Kurbağa Adam Temel Eğitim Kursu, Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Kursu, yüzme, suda hayatta kalma ve cankurtaran eğitimleri verilmektedir. Son olarak düzenlenen kursu’nu 8 emniyet personeli başarıyla bitirerek, kurbağa adam hizmeti yapmaya hak kazanmıştır" dedi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise Deniz Polis Eğitim Merkezi’nin ilk defa Çanakkale’de açıldığı Resmi Gazete’de yayınlandığında çok sevindiklerini belirtip, "İlimiz açısından gurur verici bir durum. Dolayısıyla resmi açıdan bir eğitim merkezinden sertifika alacak ilk kurbağa adamlarımız oldu. Polislerimize görevlerinde başarılar diliyor kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan polislere sertifikaları, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden tarafından verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı