BÜLENT ECEVİT'İN FETHULLAH GÜLEN İLİŞKİSİNİ AÇIKLADILAR

BÜLENT ECEVİT'İN FETHULLAH GÜLEN İLİŞKİSİNİ AÇIKLADILAR

Başarısız darbe kalkışmasının 1 numaralı azmettiricisi olarak ilan edilen Fethullah Gülen'in Eski başbakanlardan DSP Lideri Bülent Ecevit ile ilişkisi gündeme yeniden getirildi. Ecevit'in en yakınında olan 2 isim bu ilişkiyi anlattı

HİÇ BİR ZAMAN YAKIN OLMADI

Uzak olmayan geçmişte hemen hemen tüm siyasi liderler ile aynı kareye girmeyi başaran Cemaat Lideri Fethullah Gülen'in 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin sorumlusu ilan edilmesi, eski ilşkilerini yeniden gündeme getirdi.

TÜM LİDERLERİN FOTOĞRAFLARI VAR SADECE ECEVİT KONUŞULUYOR (tıklayınız)

Neredeyse tüm liderlerin Gülen ile ilgili fotoğrafları orataya çıksada en çok konuşulan isim Bülent Ecevit’e yakın iki isim SÖZCÜ’ye konuştu… Dönemin Devlet Bakanı hukukçu Tayfun İçli, “Ecevit’in Fethullah Gülen’i koruduğu tamamen bir yalan. Kesinlikle böyle bir şey yoktu” dedi.

EMRAHAN HALICI'DA KONUŞTU

21. Dönem TBMM Demokratik Sol Parti Grup Başkanvekili ve CHP eski milletvekili Emrehan Halıcı da, “Sadece yurtdışında açılan okulların iyi bir hizmet olduğunu söyledi. Bunun dışında bir sözü yok. Kendi suçlarını örtmek için Ecevit’i kullanıyorlar” dedi.

 EN YAKIN 2 İSİMDEN AÇIKLAMA

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri olduğu belirtilen Fethullah Gülen’e, eski Başbakan Bülent Ecevit’in de yakın olduğu iddialarına Ecevit döneminin önemli iki isminden açıklama geldi.

Dönemin Devlet Bakanlarından Tayfun İçli ve Demokratik Sol Parti (DSP) eski Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı bu iddialara tepki gösterdi.

Dönemin DSP’sinin iki önemli ismi bazı çevrelerin kendi suçlarını örtmek için Ecevit’in adını gündeme getirdiklerini öne sürdü.

Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde Devlet Bakanlığı görevini yürüten hukukçu Tayfun İçli, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

 İNANÇLARA SAYGISI

“Rahmetli genel başkanımız Bülent Ecevit., inançlara saygılı olan din istismarcılığına karşı mücadele veren bir liderdi.

Ecevit’in tutumu bilinmesine rağmen, her fırsatta Fethullah Gülen’e ilgi duyduğu yolunda değerlendirmeler yapılıyor.

Bunlar külliyen yalan. Merve Kavakçı’nın TBMM’ye türbanlı olarak girdiği zaman Ecevit’in söyledikleri ortadadır.

ABD’nin o dönem Irak’la ilgili Türkiye’den isteklerine karşı hep direndi. Partimizi bölmek için her türlü çaba gösterildi.

İLK SORUŞTURMA ECEVİT DÖNEMİNDE AÇILDI

Ecevit’in kimsesi yok diye hırpalanmasına, haksız bir biçimde Fethullah Gülen’le bağlantısının kurulmasına kimsenin hakkı yoktur.

Unutulmasın ki, Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde Fethullah Gülen’le ilgili soruşturmalar açıldı.

HİÇ BİR ZAMAN CEMAATLERE YAKIN OLMADI

Üstelik 1999-2002 döneminde Fethullahçıların bu kadar etkili olmadığı bir dönemdi. Bülent Ecevit, ayakta zor durduğu dönemde bile ülkemizin çıkarları için çaba gösterdi. Hiçbir zaman cemaatlerle, tarikatlarla işbirliği içinde olmadı. Bunun en yakın tanıkları bizleriz.”

HALICI: ASLA DESTEK OLMADI

Bülent Ecevit döneminde DSP Grup Başkanvekili olan Emrehan Halıcı da, bazı çevrelerin kendi suçlarını örtmek için, Ecevit’in ismini Fethullah Gülen’le yan yana getirdiklerini öne sürdü. Halen, Japonya’da bulunan Emrehan Halıcı şunları söyledi:

YURT DIŞINDAKİ EĞİTİM YATIRIMLARINI TAKTİR ETTİ

“Ecevit hiçbir zaman hiçbir tarikata destek olmamıştır. Yurt dışında yapılan eğitim yatırımlarını takdir etmesinden başka bir beyanı da yoktur.

Ecevit hayatı boyunca darbecilere, din sömürücülerine ve emperyalist devletlere karşı kararlı bir mücadele vermiştir. Darbeler araştırılırken Ecevit’e yapılan siyasi darbenin asker ve tarikat ayakları da araştırılmalı

Kaynak:Haber Kaynağı