BÜLENT ARINÇ'TAN TBMM'DE SKANDAL SÖZLER

BÜLENT ARINÇ'TAN TBMM'DE SKANDAL SÖZLER

"Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus..." sözü gerilim yarattı,Arınç kadınlara yönelik yine haddini aşan sözler söyledi

"Terör" gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik sarfettiği "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus..." sözü gerilim yarattı.

ARINÇ'TAN KADINLARA YÖNELİK SKANDAL İLK DEĞİL

Bu davranışı Arınç'ın tepkilere neden ilk skandalı değil. 2014 Termmuz Ayında medyada geniş yer bulan kahkaha açıklaması da tepkilere neden olmuş, günlerce gündemde kalmıştı. İşte o tarihlerde gazetelerde yer alan haberlerden biri.

KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Kahkaha' açıklamasının ardından sert eleştirilerin odağı olan Arınç kendisini "O konuşmamdan bir kısım alınmış. Sadece kadınlar kahkaha atmasın dediysem akıl dışı bir iş yapmışımdır" sözleriyle savundu. 'Ahlak kuralları' ile ilgili bir açıklama yaptığını savunan Arınç, "Kocasını bırakıp, sevgilisiyle tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, size kızmanın ötesinde acıyabilirim" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL MİSALLERLE ANLATTIM..."

Skandal sözlerine gelen eleştirileri 'iğrenç' olarak niteleyen Arınç, "Bazı insanlar 1,5 saatlik konuşmadan bir kısmı alarak eleştiri yapabiliyorlar. Ne kadar iğrenç ne kadar temelsiz bir yakıştırmadır o konuşmanın tamamını dinleyenler bunların farkına vardırlar" diye konuşan Arınç, "Bazı davranışlar suç olmasa bile ayıp olur. Bunları da bana göre güzel misallerle anlattım. Sadece kadınlara yönelik birkaç hatırlatma değil. Ben orada asıl erkekleri de muhatap alıyorum kendime..." ifadelerini kullandı.

İŞTE ARINÇ'IN O SAKANDAL SÖZLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı