BÜLENT ARINÇ'TAN AKP'DE DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA

BÜLENT ARINÇ'TAN AKP'DE DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA

AKP'de tüm dengeleri değiştirecek adımın işaretleri sıklaşmaya başladı

Cuma Hikmet

AKP'de Abdullah Gül'e öteden beri yakınlığı ile bilinen Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gün açıkladığı "Abdullah Bey aday olursa hayırlı olur" açıklamasına anında yanıt getirdi. Bülent Arınç'ın açıklamasına göre Abdullah Gül aday olmak için davet bekliyor.

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI TÜM DENGELERİ DEĞİŞTİRİR

AKP'de büyük telaş uyandıran oy kaybı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkan'lığı makamından tüm yönetimi ele alma isteğine duyulan bıkkınlık yeni arayışlara neden oluyor. Cumhurbaşkanlığının son günlerinde açık bir şekilde "Siyaseti bırakmayacağım" diyen ve AKP li olduğunu net bir şekilde dillendiren Abdullah Gül'ün AKP'nin başına ve seçimin yeniden kazanılması halinde Başbakanlığa döneceği konuşuluyor. AKP'nin önde gelenlerinin büyük bir çoğunluğu Abdullah Gül'ü partinin ve hükümetin başında görmek istiyor. AKP kulislerinde artık açık açık AKP'nin seçimi kaybedeceği ve iktidarın elden gitmesi ile partinin dağılacağı konuşuluyor. Konuşulan en önemli ayrıntı ise Erdoğan'ın hiç sıcak bakmadığı bu fikri kabullenmeye başlamasının işaretlerini veriyor olması. Partide meydana gelen yıpranma ve kan kaybının seçmen üzerinde büyük bir etkisi olduğu bu sonucun seçimleri kaybetmek anlamına geldiği konuşuluyor. AKP'nin ANAP gibi dağılmaması ve seçimlerde başarılı olmasının artık sadece Abdullah Gül'ün partinin ve hükümetin başına geçmesi ile mümkün olduğuna inanan çok sayıda milletvekili olduğu iddiaları ayyuka çıkmış durumda.

İŞTE ABDULLAH GÜL'ÜN BEKLEDİĞİ İŞARET

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, "Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum. Abdullah Gül'ün Ak Parti'de olması siyasette olması üstleneceği görev ne olursa olsun hepsini çok büyük bir başarı ile yapacağını düşünüyorum. Abdullah Gül Meclis Başkanı olursa Meclis de siyaset de kazanır" dedi.

BÜLENT ARINÇ ABDULLAH GÜL'ÜN SÖZCÜSÜ MÜ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV canlı yayınında Gazeteci Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Abdullah Gül'ün olası adaylığına ilişkin, "Gönülden arzu ediliyorsa kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olduğumuzu düşünmüyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamayı beraberce takip edelim. Abdullah Gül'ün Ak Parti'de olması siyasette olması üstleneceği görev ne olursa olsun hepsini çok büyük bir başarı ile yapacağını düşünüyorum. Acılar yaşadığımız bir günde sevinç olarak gerçekleşmiş olsun" dedi.

PARTİMİZDE HERŞEY FEDAKARLIK ÜZERİNEDİR 

"Abdullah Gül'ün Ak Parti'de olması tartışmalara yol açar mı? Dengeler nasıl olur?" sorularına Arınç, "Partimizde her şey fedakarlık üzerinedir. Başka partilerde olsa tartışılır. Biz de birimizin evet dediğine diğeri hayır diyemez hayır dediğine evet diyemez. Benim kanaatime göre, Abdullah Gül partide hangi görev verilirse ben bunu yaparım veya yapmalıyım diye düşünecektir. Peki bunu söyledi.

"MECLİS BAŞKANI OLSUN " KANDIRMACASI

Bülent Arınç Gül'ün Meclis Başkanı olmasını düşünüyorum demesinin "takiye"  olduğu ileri sürülüyor. Abdullah Gül'ün Meclise yeniden girmesinin ardından alacağı iki görev vardırdiyen kaynakların yorumu şöyle. AKP'nin Genel başkanlığı ve Başbakanlık. Bu konuda "halk dili ile köprüden geçinceye kadar Meclis başkanlığı dillendirilmektedir"  Ama Arınç her zamanki uslubu ile parti içinde sıkı Erdoğan'cı olanların yüreğine su serpmek amacı ile konuyu bu yüzden böyle ifade ediyor.

Arınç soruya  "Herhalde grup başkanvekili de yapılacak değil. Bir tarafta ihsan bir tarafta fazilet dediğimiz nokta var. O alçak gönüllülük gösterecektir hizmet etmek istiyorum diyecektir. Diğerleri de bu kadar asalet gösterdi onun duruşuna, geçmişine uygun bir görev olmalı diye düşünülebilir. Eğer başbakan olamayacaksa benim gönlümden de geçen büyük bir şerefle yaptığım Meclis başkanlığıdır. Abdullah Gül Meclis Başkanı olursa Meclis de siyaset de kazanır. Hiç aklımdan da geçmeyen bir şey bu. Abdullah Gül de bizim gibiler de bu konularda belli görevler için ısrarcı olmaz. Neresi takdir edilirse orada en güzle şekilde görevini yapar" diye yanıt verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı