Bülent Arınç'a soru

Bülent Arınç'a soru

Bilindiği gibi, Bülent Arınç, Mayıs ayında ABD’ye gitmiş, Fethullah Gülen ile 3 saat süren bir görüşme yaptığına dair basına bilgiler yansımıştır. Kendisi de bu yönde açıklamalar yapmıştır.

Bülent Arınç’ın, Kanal 24 Televizyonunda katıldığı programda; Anayasa    değişikliği  ve   Şahsımız   ile  ilgili   olarak yaptığı değerlendirmeler sebebiyle, iş bu basın açıklamasını yapmak gereği doğmuştur;

 

Arınç, mezkûr programda; muhtelif konulara kendi üslubu içinde temas etmiştir. Bu değerlendirmeleri yaparken, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve kadrolarına karşı olan komplekslerini, ideolojik saplantılarını bir kez daha ortaya koymuştur. Rövanş duygusunun esiri olduğunu, iktidar gücü ve kibrinden kurtulamadığını göstermiştir. Söylem ve eylemleriyle, toplumsal barışa katkı sağlamak sorumluluğundan çok uzak olduğunu da bir anlamda itiraf etmiştir. Şimdi ise,  siyasi iktidarın sorumluluğundan kaynaklanan yönetim aczini  ve dirayetsizliğini kamufle etmek için , Fethullah Gülen’in referansları üzerinden , AKP bünyesinde dayanışma ve birlikteliği sağlama gayreti içine girmiştir.  Ancak, artık inandırıcı  ve tutarlı olmaktan çok uzaktır.

 

Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarından söz ederken, kerameti kendinden menkul bir tavırla , Şahısımızla ilgili olarak “anlamsız ve münasebetsiz” değerlendirmeler yapan, kendince bu yolla Komisyondaki çalışmalarımızı etkisizleştirmek isteyen Arınç’ın, söylem ve değerlendirmelerinin itibar edilecek bir yönünün olmadığını; ancak, Hükümet’teki konumu sebebiyle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığımızı önemle vurguluyoruz.

 

Bilindiği gibi, Bülent Arınç,  Mayıs ayında ABD’ye gitmiş, Fethullah Gülen ile 3 saat süren bir görüşme yaptığına dair basına bilgiler yansımıştır. Kendisi de bu yönde açıklamalar yapmıştır.     İlginçtir,  (!) bu görüşmeye dair hiçbir görüntü kamuoyuna yansımamıştır.

 

 

Şimdiki hal, başka bir değerlendirme yapmadan soruyoruz;

 

Sayın Arınç, Mayıs ayındaki ziyarette Fethullah Gülen ile bizzat görüştünüz mü?

 

Görüşmede kimler vardı?

 

Görüşmeye dair görüntüler kamuoyuna neden yansımamış ya da yansıtılmamıştır?

 

Sayın Arınç’ı, kamuoyunda bu yönde doğmuş olan spekülasyon ve belirsizlikleri  gidermeye davet ediyoruz. AKP’nin sakat demokrasi  ve yönetim anlayışını sergilemek amacıyla, konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.