BÜLENT ARINÇ CNN'DE ÖYLE BİR ÖRNEK VERDİ Kİ

BÜLENT ARINÇ CNN'DE ÖYLE BİR ÖRNEK VERDİ Kİ

E sormuşlar ne oldu diye? Demiş ki: O kadar süratli koşuyoruz ki ruhlarımız geride kaldı

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç, AKP'den milletvekili adayı olmamasıyla ilgili olarak çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'te ki habere göre CNN'de konuşan Bülent Arınç AKP'ye  ve çok sözü edilen 5. Partiye ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar

BENİ BAĞIŞLAMALARINI SÖYLEDİM

CNN Türk'te 'Hafta Sonu' programına katılan Arınç, "Benim muhatabım partimizin genel başkanıdır. Kendime göre sebeplerimi ifade ettim, özür diledim, beni bağışlamalarını söyledim. Partide aktif bir göreve hayır dedim. Bir gece 12’den 4’e kadar görüşmemiz oldu. Bana hak verdi" dedi.

Son MKYK'ye girmediğini söyleyen Arınç, "Çok üzülenler olabilir, çok sevinenler de olabilir. Ara vermek gerekir. 20 senedir parlamentodayım. Şüphesiz bu bir tecrübedir" diye konuştu.

"Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir" diyen Arınç, sözlerinin yoruma açık olduğunu belirterek, "İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir" dedi.

RUHLARIMIZ GERİDE KALDI

Biraz kendimize dönmenin çok iyi olacağını düşündüm. Hüseyin Çelik der ki, bir Kızıldereli kabilesi atları son sürat toplamışlar gidiyorlar. Sonra kabile reisi elini kaldırıp ‘duur’ demiş. E sormuşlar ne oldu diye? Demiş ki: O kadar süratli koşuyoruz ki ruhlarımız geride kaldı. Benim durumum da ona benziyor. Biraz toplanalım kendimize gelelim. Okumak, lazım. Heyecanımı kaybettiğimiz söyleyebilirim. Birilerine karşı sevgim biraz azalmış olabilir.

İnsanlar, sevgiyle hayatta durabiliyorlar. Birbirimize olan bağlımızla, kol kola olmak hayatta insanı tutabiliyor. Burada insanı bir azalma olduysa, kabahatin kimde olduğu önemli değil. Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir.

ARKADAŞLARINIZ YENİ ARKADAŞLAR BULURSA KENARA ÇEKİLİRSİNİZ

Bir rüzgar araya girip arkadaşlarınız yeni arkadaşlar bulursa, hayat dinamik, size düşen şey bir kenarda kalmak, yeni arkadaşlarla yola devam etmesini temin etmektir. Onları üzmemek adına.

Yola çıkarken birlikte karar verdiğiniz noktadan farklı bir noktada olursanız, gönül almalar fazla işe yaramaz. Burada lider pozisyonda olanın güçlü olması icap eder. Sizin ayak bağı olmamanız gerekir. Çok özele girmeden iktifa etmemiz lazım. Yeni değerlendirmelere ihtiyaç olabilir, 7 Haziran birilerimizin aklını başına getirilmesi gerek.

NUH ALBAYRAK'A ÇOK SERT YANIT

Programın sunucusu Hakan Çelik, Star gazetesi genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak'ın yayın sırasında attığı, "Sayın Arınç hızlı girdi, ‘Birilerini sevgim azalmış olabilir", "Belli ki hazırlanmış gelmiş" ve "Şuurlu bir Müslüman 'Yezid alçakça şehit edildi' demez" şeklindeki tweetlerini Arınç'a iletti. Arınç'ın bu sözlere yanıtı çok sert oldu.


NUH ALBAYRAK'A ÇOK SERT YANIT

Özel bir maksatla gelmiş değilim. Sizi çok seviyorum, kanalınızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendilerine malum bazı yasaklara tabi değilim. Buradan da haber olsun, şimdiden tweetlerine hazırlık yapsın. İnsanların kalplerinde, gönüllerinde birbirine doğduğu bağlılıktır. Karşılıklı olan sevgide birilerine olan sevgimi kaybetmişsem, karşımdaki kişinin daha çok kaybetmiş olması lazım. Sayın Albayrak bilir de, ifade etmekten çekinir.

İki, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin’in başları gövdelerinden ayrıldı. Karşılarında Yezid vardı. Yezid için alçakça şehit edildi dememi şuurlu bir müminlik olarak görmüyorsa bir şey demiyorum. Sayın Albayrak daha iyi mümindir. Müminler cinayet işlemez mi? İşler. Dine bakılmaz bu konuda. Bu nasihatlarını başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile, yazarlarımız-çizerlerimiz Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar. Ellerinde mızrak yok ama insanların haysiyetlerine o kadar alçakça saldırıyorlar ki, Yezid bunları görse kıskanırdı.

BEŞİNCİ PARTİ AÇIKLAMASI

Birisi bir şey ortaya atar, onun üstüne haber yapılır. Ama önemli buldum, bir maksatları olmalı. Böyle bir toplantıya katılmadım. Şunu rahatlıkla söyleyeyim, 1980’e kadar MSP il başkanıydım. Darbe oldu, parti kapandı. Rahmetli Özal, partisini kurdu. Kurmadan önce Korkut Özal bana haber gönderdi. “MSP dönemi bitti, yeni bir parti kuracağız, eski selametçiler de olacak.” Onlara dedim ki; “Hayır”.

Kaynak:Haber Kaynağı