BÜLENT ARINÇ "AKP HÜKÜMETİ'NDE" ARTIK YOK HÜKMÜNDE

BÜLENT ARINÇ "AKP HÜKÜMETİ'NDE" ARTIK YOK HÜKMÜNDE

"Ben de sadece bakan değilim; benim aynı zamanda bir özgül ağırlığım var ve bu özgül ağırlığım başkalarından farklıdır" demişti.

AKP'de Bülent Arınç'ın ipi bu gün net olarak çekildi. Parti içinde ki görüş ayrılıklarını " kol kırılır yen içinde kalır" siyaseti ile gizleme çabası ile sanki aktif görevliymiş gibi makamlar verilen ama her söylediğinin tersi yapılan Arınç'a son darbe bu gün geldi. Hem öyle bir darbe vuruldu ki, HDP'nin bir çok milletvekili tarafından anında alaya alındı. Konu bu defa sürece ilişkin hükümet ve hdp adına yapılan süreç açıklamasıydı.

YOK SAYILAN BİR BAŞBAKAN YARDIMCISI

Oysa Başbakan Yardımcısı sıfatı ile Bülent Arınç'ın iki gün önce yaptığı "HDP ile ortak açıklama söz konusu değil" açıklaması yine yok sayıldı. Bülent Arınç'ın Başbakan Yardımcısı sıfatıyla birlikte yok sayılan hükümet sözcülüğü de.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri değerlendirmek için HDP heyeti ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında ortak açıklama yapıldı. Cumhuriyet açıklamanın ardından yaptığı haberde Bülent Arınç'ın özgül ağırlığı konusunu şöyle yazdı.

BENİM ÖZGÜL AĞIRLIĞIM VAR

Bülent Arınç 2013 yılında yaptığı açıklamada, "Ben de sadece bakan değilim; benim aynı zamanda bir özgül ağırlığım var ve bu özgül ağırlığım başkalarından farklıdır." açıklaması akıllara geldi.
 Bülent Arınç'ın "HDP ile ortak açıklama söz konusu değil" sözlerine bugün yapılan ortak açıklama öncesinde HDP'li Pervin Buldan'dan gönderme geldi.

ARINÇ 2013 YILINDA NE DEMİŞTİ?

"Biz dava arkadaşıyız. Kader birliği yapıyoruz. Hükümetteki sorumluluğum benim sadece bir bakan olarak bulunduğum anlamına gelmez. Güzel bir kitap var; 'Futbol sadece futbol değildir.' Ben de sadece bakan değilim; benim aynı zamanda bir özgül ağırlığım var ve bu özgül ağırlığım başkalarından farklıdır. Ben bir yerde bulunuyorsam sadece bir makam işgal eden bir bakan değilim ben. Ben partinin görüşlerini, düşüncelerini, geçmişini, bugününü ve geleceğini temsil eden bir insanım. Herkes beni böyle değerlendiriyor. Meclis Başkanlığı yapmışım; demokrasi noktasında, özgürlükler noktasında kendimi, ailemi siper etmişim; gençliğimi, aşkımı, hayatımı bu yola vermişim...

"HİÇE SAYILMAMAM LAZIM" DEMİŞTİ

Ben sadece bir bakan değilim; kırmızı plaka meraklısı, koltuğa oturduğunda her şey bitti diyen bir insan değilim. Ben çok şeyi temsil ediyorum. Dolayısıyla herkesin bana böyle baktığı bir noktada benim yıpranmamam lazım, benim hiçe sayılmamam lazım. Sayın Başbakan buna dikkat eder; bu en azından bir kul hakkıdır. Kul hakkı noktasında da onun ne kadar dirayetli olduğuna ben inanırım. Özel hayatında bunu ne kadar önemsediğini ben hatırlarım. Ama zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz."

 PERVİN BULDAN'DAN ARINÇ'A ŞOK TWEET

11-018.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı