Bülent Abla Çıldırdı !!

Bülent Abla Çıldırdı !!

Türk Sanat Müziği’nin Divası Bülent Ersoy, 33 yıl aradan sonra Londra’da ilk kez konser verdi.

Önce fırçaladı sonra

Türk Sanat Müziği’nin Divası Bülent Ersoy, 33 yıl aradan sonra Londra’da ilk kez konser verdi.
 


Gonca YAĞCI – LONDRA
01.03.2013 14:35
 
 
 Londra’daki hayranlarının yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşan diva, izdiham yüzünden şarkılarını söylemekte zorlandı.
 
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Türklerin yoğun olarak yaşadığı Edmonton semtinde Kervan Banqueting Suite’de sahne alan Ersoy, 1000 kişilik salonda konser verdi.
 
Ersoy’u dinlemek için gelen sevenleri sanatçıyı uzun süre alkış yağmuruna tuttu.
 
Böylesine büyük bir ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersoy, ‘size helal olsun’ dedi.
 
ERSOY: “SEN KİMSİN DE BEN SENİN MASANA GELECEĞİM”
 
Bülent Ersoy, kendisine ‘şarkılarını canlı okumasını’ söyleyip ardından masasına davet eden seyirciye sinirlenerek “Çekin şunu oradan, izah da vermeyin. Sen kimsin de ben senin masana geleceğim? Hadi Yallah. Her yerde böyle bir tane çıkar” diye bağırdı. Seyircilerin şaşkınlıkla izlediği olayın ardından Ersoy bir süre sahneye çıkmadı. Ersoy’un çıkıştığı izleyici ise masada sessizce kalarak gelişmeleri izledi. 
 
Masaları dolaşan Diva, daha sonra Londra’da yaşayan Türk Sanat Müziği sanatçısı Selma İleten’i sahneye çağırdı. Bir süre sonra sakinleşen Ersoy, salondakilere “Siz her şeyin en iyisine, en güzeline layıksınız. O kadar sanata ve sanatkara kıymet veriyorsunuz ki, müteşekkirim, teşekkürlerimi arz ediyorum, haklarınızı helal ediniz” dedi.
 
Sahneye çıkarak ‘Benzemez kimse sana’ adlı eseri seslendiren Ersoy, az önce çıkıştığı seyirciyi sahneye davet ederek elindeki kadehi aldı. Eseri bitiren Ersoy, seyircisine dönerek, “Bu şarkıyı sana okudum. Kurtlandın, oturamadın orada. Sağlık ve sıhhatinize” diyerek elindeki kadehi yere attı ve seyircisi ile öpüşerek gönlünü aldı.
 
Yaklaşık iki saat sahnede kalan Diva, Dost Bildiklerim, Bir Teselli Ver, Batsın Bu Dünya, Ablan Kurban Olsun Sana, Dert Bende Derman Sende, Ben Seni Ellerin olsun Diye mi Sevdim, Zalimin Zulmü, Çile Bülbülüm Çile gibi unutulmayan şarkılarını seslendirdi.
 
18 kişilik saz ekibi ile konser için Londra’ya gelen Bülent Ersoy, en son 1980 yılında Londra Palladium’da sahneye çıkmıştı.