BULAŞIK YIKAMA ARAŞTIRMASINDA İNANILMAZ SONUÇ

BULAŞIK YIKAMA ARAŞTIRMASINDA İNANILMAZ SONUÇ

Kadınların en çok nefret ettikleri işlerin başında gelen "Bulaşık Yıkama" eyleminin sağlığa inanılmaz bir faydası olduğunu biliyor muydunuz ?

Florida State University'de yapılan bir araştırmaya göre, bulaşık yıkamak berrak bir zihnin anahtarı olabilir. Çünkü kişi bulaşık yıkadığı zaman ruh hali düzeliyor, stresi azalıyor, hatta bağışıklık sistemi güçleniyor.

İNANILMAZ SONUÇ

Mindfullness'da yayımlanan çalışmaya 51 üniversite öğrencisi katıldı. 26 katılımcıya bulaşık yıkarken tecrübe ettikleri şeylere (deterjan kokusu, suyun sıcaklığı, bardakların şekilleri vs) odaklanmaları istendi.

Diğer katılımcılar ise kontrol grubunu oluşturdular ve sadece bulaşıkları yıkamayı bitirme meselesine odaklandılar.

Çalışmanın bulguları bir hayli ilginç. İlk gruptakilerin gerginlikleri %27 oranında azalırken, bulaşıkları yıkadıktan sonra zihinleri %25 oranında daha da canlılaştı. Kontrol grubundakiler ise hiçbir fayda göremediler.

Araştırmacılara göre bulaşık yıkamak, aşırı çalışan ve zihnen yorulan insanlar için terapi benzeri bir işlev üstlenebilir.

Eğer kafanı biraz olsun dağıtmak ve rahatlamak istiyorsan, bir sonraki sefer bulaşık makinesi yerine bu işi kendin yapmayı deneyebilirsin.

Kaynak:Haber Kaynağı