Bugün Lodos İş Başındaydı Facia Ucuz Atlatıldı

Bugün Lodos İş Başındaydı Facia Ucuz Atlatıldı

LODOS, EGE VE MARMARA 'DA DENİZ ULAŞIMINI ETKİLEDİ

LODOS, MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMINI ETKİLEDİ

ÇANAKKALE'de, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle, Gökçeada ile Bozcaada ilçelerine deniz ulaşımı yapılamadı.
 
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan şiddetli lodos, Gökçeada ile Bozcaada İlçesi'nde deniz ulaşımının büyük ölçüde durmasına yol açtı. Boğazda ulaşım Çanakkale-Kilitbahir ve Çanakkale-Eceabat hatlarında güçlükle sürdürülüyor. Çanakkale Boğazı'nda saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına küçük tonajlı yük gemilerinin de boğaz geçişi yapmalarına engel oldu. 
 
Fırtına nedeniyle çok sayıda geminin, Kuzey Ege Denizi'nde Bozcaada Ayazma Koyu'nda, boğazın Marmara denizi girişinde ise Gelibolu Doğanaslan Mevkii'nde demir atarak fırtınanın etkisini yitirmesini beklemeye başladığı belirtildi. Bugün saat 08.00'den bu yana adalara ulaşımı durduran lodos fırtınası, saat 11.00'den itibaren de Gelibolu-Lapseki hattında deniz ulaşımının durmasına neden oldu.
 
Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri Boğazda ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan fırtınanın gece şiddetini arttırmasının beklendiğini açıkladı.
 
FACİA UCUZ ATLATILDI
 
Çanakkale'de, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle, beton elektrik direğinin yan yatmasıyla bazı teller koptu. Kopan elektrik telleri olay sırasında yoldan geçen ve içinde çok sayıda yolcu bulunan otobüsün ön camına çarptı, cam çatladı. Ardından da yolcu otobüsünün yan camı da tellerin çarpması sonucu kırıldı. Şans eseri olay sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Adı öğrenilemeyen şoför soğuk kanlı bir şekilde otobüsü telin bulunduğu yerden uzaklaştırdı ve yol kenarına çekti. Yolcular, büyük bir korkuyla otobüsü terk etti. Ayrıca teller, seyir halindeki üç otomobile daha hasar verdi.
 
Yaşananlar üzerine olay yerine gelen polis, ilk olarak yolu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Elektrik arıza ekipleri ile bağlantı kuran polis, elektrik akımının kesilmesini sağladı. Yoldaki elektrik telleri toplanıp kenara alındıktan sonra, otobüs yolcularını da alıp otogara gitti. Ardından da yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Ekipler de çalışma başlattı.


YALOVA'da etkili olan lodos nedeniyle İDO'ya ait bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
 
Marmara bölgesini etkisi altına alan ve hızı zaman zaman 60 kilometreye kadar ulaşan lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İDO'nun Yalova-Kartal ile Yalova-Yenikapı seferleri karşılıklı olarak  lodos nedeniyle iptal edildi. Topçular-Eskihisar araba vapuru seferlerinde ise aksama olmadı. 
 

BODRUM'U LODOS VURDU
 

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Sahil kenarındaki bazı işyerleri ve evlere deniz suyu doldu. Şiddetli lodosun iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.
 
Bodrum İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli lodos zor anlar yaşattı. Bodrum şehir merkezindeki Kumbahçe sahili, Paşatarlası koyu, Bitez, Ortakent- Yahşi ve Turgutreis beldeleri sahilindeki küçük balıkçı kayıkları hasar görürken, lodosun getirdiği metrelerce yükseklikteki dev dalgalar, birçok ev ve işyerini sular altında bıraktı. Bazı işyeri sahipleri, kapı ve balkon önlerine kum torbalarıyla setler yapıp dalgaların etkisini azaltmaya çalıştı. Sahildeki bazı ahşap iskeleler hasar gördü.
 
FERİBOT SEFERLERİ İPTAL 
 
Bugün yapılması gereken Bodrum- İstanköy (Kos)- Bodrum ve Bodrum- Datça feribot seferleri, dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi. Güllük Limanı'ndan sabah saatlerinde hareket ederek İsrail'e gitmekte olan kuru yük gemileri çareyi Bodrum koylarına ve Kara Ada önüne sığınmakta buldu. Şiddetli lodosun Bodrum'da iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.

SÖRF YARIŞLARINA LODOS DARBESİ  

 MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde bugün başlayan sörf yarışlarında şiddetli lodos sporculara kabus yaşattı. 15 sporcu sörfleriyle Küdür Yarımadası'nda karaya vururken, açık denize sürüklenen sporcuların yardımına botlarla antrenörler ve hakemler yetişti. Bazı sporcular yaralandı.
 
Yalıkavak Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) işbirliğiyle düzenlenen TYF Yarıyıl Kupası Sörf Yarışları bugün 12 ilden 69 sporcunun katılımasıyla Küdür Yarımadası açıklarında başladı. Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan ile CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın startını verdiği yarışları TYF Başkanı Ahmet Gençtürk ve milli takım antrenörleri de izledi.
 
Saatteki hızı 60 kilometrenin üzerinde olan lodos altında verilen start anında bazı sörfçüler çarpıştı, sporcular denize düştü. Yarışa devam eden diğer sporcular dev dalgaların arasında kayboldu. Şiddetli lodos nedeniyle 15 sörfçü Küdür Yarımadası Prenses Koyu'nda karaya vurdu. Açık denize sürüklenen sporcuların yardımına botlarla antrenörler ve hakemler yetişti. Yaralanan bazı sporcular arkadaşlarının kucaklarında karaya çıkarıldı. Yarışları sadece 30 sporcu tamamlayabildi.