BU VİRÜSE DİKKAT!

BU VİRÜSE DİKKAT!

Sosyal ağ lideri Facebook, yeni bir virüsle daha sarsıldı! Facebook kullanıcılarının kabusu virüsten korunma yolları haberimizde!

İnternet dünyasının en popüler sosyal ağ platformlarından biri olan Facebook, yeni bir virüs salgınıyla daha gündeme geldi. Milyarlara ulaşan kullanıcı sayısıyla popülerlik kazanan Facebook ve Twitter, kötü niyetli kişiler tarafından hazırlanan ve yaygınlaştırılan virüslere maruz kalıyor.


“Arkadaşlar, Facebook Türkiye’de yasaklanıyor” türünde yazılar paylaşan virüsün size bulaşması ise oldukça kolay. Meraklandıran metnin altına iliştirilen ziyaret linkine tıklanıldığı anda, virüsün kişi listesine dahil oluyorsunuz ve siz de arkadaş listenize bu merajı haberiniz olmadan yollamış oluyorsunuz. Çevreniz tarafından bu konu dahilinde uyarılar almaya başladıysanız, size şimdiden geçmiş olsun diyelim.

Peki, nasıl kurtulabiliriz? Dediğinizi duyar gibiyiz; eğer bu link bir uygulamaya izin vermenizi istemişse ve siz de varmişseniz, işe ilk o uygulamanın iznini kaldırmakla başlayabilirsiniz. Bu bir uygulama bağlantılı değilse, Facebook yönetimine başvurmanız ve durumu anlatmanızda fayda var.

Unutmadan tekrar hatırlatalım; en yakınınız dahi olsa, iletişiminizin dışında bir şey isteniyorsa bunu kabul etmeden önce farklı iletişim yollarıyla danışın mutlaka arkadaşınıza danışın.