Bu utanç son bulmalı! Silivri'de cinayet işleniyor

Bu utanç son bulmalı! Silivri'de cinayet işleniyor

Kanser hastası olmasına rağmen Ergenekon davasında 3 yılı aşkın bir zamandır Silivri Cezaevi’nde yatan, geçtiğimiz aylarda oğlunu trafik kazasında kaybeden İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu için bugün bir grup aydın Taksim Hill Otel’de bir araya geldi. Toplantıya CHP ve İP yöneticilerinin yanı sıra Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Turgut Kazan, İstanbul Tabip Odası Genel Sekteri Hüseyin Demirdizen, gazeteciler Şükran Soner, Şule Perinçek, Halil Nebiler, Ali Sirmen, Orhan Bursalı, Musa Ağacık, Barış Terkoğlu, Tevfik Kızgınkaya, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, TÜMÖD, ÜKD üyesi akademisyenler, Ressam Ekrem Kahraman ve Bedri Baykam, CHP Eski Milletvekili Çetin Soysal ve 68’liler Vakfı üyeleri katıldı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, Fatih Hilmioğlu gibi birçok tutuklunun cezaevlerinde gerekli sağlık hizmetini alamadıklarını belirterek; “TTB olarak Hiloğlu’nun tedavisi için Adalet Bakanlığına başvurduk. Bağımsız bir kurulla birlikte adım atmak için talebimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da konuşmasına “Evlat sevgisini bilir misiniz? Evlat acısının ne olduğunu bilir misiniz?” diyerek başladı. Feyzioğlu, “ ben hukukçuyum ancak içerisinde hukuk barındırmayan bir davayla ilgili açıklama yapmayacağım çünkü buna değer vermiş olurum” dedi. 

Sanatçılar Girişimi sözcüsü şair-yazar Ataol Behramoğlu’nun mesajını gazeteci Şükran Soner okudu. Mesajda, “Silivri’de cinayet işleniyor. Hilmioğlu’nun canına kasteden, Silivri’dekilerin canına kasteden bu utanç davası sona ermelidir” denildi. 

TÜMÖD adına konuşan Doç. Dr. Cüneyt Akalın, “Ne yazık ki üniversiteler olarak iyi bir veremedik. Fatih Hilmoğlu’na, Mehmet Haberal’a, Mehmet Perinçek’e, yönelik saldırı Cumhuriyete yöneliktir. Bu toplantı bir başlangıçtır devamını mutlaka getirmeliyiz” dedi. 

Yine Şule Perinçek, Bedri Baykam, Tahsin Yeşildere de birer konuşma yaparak Fatih Hilmioğlu’na destek verdi.