BU TAVLA 2 BİN YILLIK

BU TAVLA 2 BİN YILLIK

Kazı çalışmalarında bulunan oyun taşı ile tabure fonksiyonunda kullanılan sütun başlıkları, ziyarete gelen turistlerin ilgi odağı oldu

ANTALYA'da Perge Antik Kenti'nde 2'nci yüzyıldan kalma tavlayı anımsatan bir oyun taşı bulundu.
Kentin batı cephesindeki nekropole uzanan sütunlu caddedeki dükkanların önünde bulunan oyun taşının iki yanında ise oyuncuların tabure olarak kullandığı iki sütun başlığı bulundu.

TAVLA YA DA KIZMA BİRADER OLABİLİR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya Müzesi başkanlığında Aksu İlçesi, Perge Antik Kenti'nde gerçekleştirdiği kazı çalışmalarında bulunan oyun taşı ile tabure fonksiyonunda kullanılan sütun başlıkları, ziyarete gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Milattan sonra 2'nci yüzyıla ait olduğu tespit edilen oyun taşıyla kızma biradere benzeyen oyunların oynandığı belirtildi.

MÜŞTERİ BEKLEYEN ESNAFLAR MI ?

Günümüzde müşteri bekleyen esnafın dükkanların önünde tavla oynadığı manzaraları anımsatan oyun taşı ile tabure olarak kullanılan sütun başlıkları, bulunduğu yerde olduğu gibi bırakıldı. Dükkanların önünde bulunan oyun taşının bir benzerinin de yine Perge'deki bir podyumda yapı malzemesi olarak kullanıldığı tespit edildi. Dükkanların hemen önündeki oyun taşı gibi Antalya Müzesi'nde de 2 taş bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı