BU SÖZLER CHP'Yİ KARIŞTIRACAK

BU SÖZLER CHP'Yİ KARIŞTIRACAK

CHP'li Barış Yarkadaş: Ergenekon tutukluları Erdoğan'la anlaştı

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Ergenekon tutuklularının cezaevinden çıkmasının Erdoğan’la yapılan anlaşmanın sonucu gerçekleştiğini ileri sürdü. CHP’li Yarkadaş ayrıca, Ergenekon davasındaki tahliyelerin karşılığında Cemaat operasyonlarına desteğin alındığını ve AKP’nin Kürt meselesine dair tavır değiştirmesinin de bu anlaşmanın bir parçası olduğunu iddia etti.
Halk TV’de canlı yayınlanan “Zamanın Ruhu” adlı programa katılan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Ergenekon tutuklularının cezaevinden çıkmasının Erdoğan’la yapılan anlaşmanın sonucu gerçekleştiğini ileri sürdü. 

Şu an CHP'de Milletvekilliği yapan Mustafa Balbay,İlhan Cihaner,Tuncay Özkan ve Dursun Çiçek Ergenekon davalarında gözaltına alınmış,uzun süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Yarkadaş, şunları söyledi:

“Tayyip Erdoğan 17-25 Aralık dosyalarının kapatılması, askerin arkasında durması karşısında Kürt politikasında değişikliğe gitmiştir. Burada bir takas yapılmıştır. İlişkinin başı oraya dayanır. Yalçın Küçük’lerin falan cezaevinden serbest bırakılması da, Tayyip Erdoğan’la yapılan anlaşmanın, uzlaşmanın sonucudur. Bir teslimiyet anlaşmasıdır o. Onlar Ergenekon tutuklularını bırakmıştır, bunun karşılığında Fethullah Gülen operasyonuna destek verilmesi için söz alınmıştır. Karşılığında da Kürt meselesinin değiştirilmesi ve 17-25 Aralık dosyalarının üzerinin örtülmesi konusunda uzlaşılmıştır. Bugün o konsept geldi, ‘Kürtleri sopayla dövme, terbiye etme’ anlayışına dayandı.”

Kaynak:Haber Kaynağı