Bu Ses Kaydı Türkiye'yi Şok Edecek

Bu Ses Kaydı Türkiye'yi Şok Edecek

CHP Genel Merkezi’nin resmi internet sitesinde “şok” eden bazı iddialar yayına kondu

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE BÜYÜK ŞOK
 
CHP Genel Merkezi’nin resmi internet sitesinde “şok” eden bazı iddialar yayına kondu…Başkan Özhaseki ve 49 kişi hakkında başlatılan soruşturma dosyası için “muhakkik” olarak atanan ve Başkan Özhaseki ve ekibi için yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla başlatılan ve soruşturmaya gerek olmadığına ilişkin rapor veren dönemin Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin’e ait olduğu iddia edilen tape konuşmaları yayınlandı.
 
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOLSUZLUK OLAYININ GEÇMİŞİ
 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon (UKOME) Merkezi’nde çalışan Hacı Ali Hamurcu adlı personel 2007 de polise ifade vermiş ve Belediye Başkanı Başkan Mehmet Özhaseki  ve bir çok kişi hakkında, yolsuzluk iddiasıyla hem idari hem adli soruşturma başlatılmıştı.
 
Açılan bu soruşturma dosyası ise o zaman ki Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin Başkanlığında bir araştırma heyetine verilmişti. Heyetin çalışmalarını atamamlanmasının ardından verdiği raporda usulsüzlük olmadığı bu yüsden de soruşturmaya gerek kalmadığı görüşü belirtilmiş Rapor ardından soruşturma makamı olan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcı Vekili İsmail Dalan tarafından yürütülen soruşturmada ise “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi.
 
Bir süre sonra sözkonusu raporu hazırlayan heyetin başkanı eski Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, Antalya Vali Yardımcılığı’na tayin edildi.  Bir müddet sonra da emeklilik dilekçesi veren vali görevden alındı.
 
MEDYA YİNE GÖRMEZDEN GELDİ
 
Medya da yaygın bir şekilde kullanılmayan bu haberin ardından söz konusu tapelerin ses kayıtlarıda ortaya çıktı. 2010 yılına ait olduğu iddia edilen mahkeme kayıtlarında verilen tape numaraları ile yayınlanan ses tapelerinin ardından ,Kayseri Büyükşehir belediye Başkanlığı da bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda olayın gündeme geldiği tarihlerde yapılan açıklamaların içeriğinden farklı değildi. Kayseri Büyükşehir belediye başkanlığı'nın, sözkonusu tape kayıtlarının yayınlanmasının ardından yaptığı açıklama da, haklarında olumlu rapor veren Vali Yarımcısı Ali yener Erçin'i suçluyor, Açıkla şu şekilde.

KAYSERİ BELEDİYESİ NE DEDİ ?
 
Büyükşehir Belelediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında Muhakkik tayin edilen Eski Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin'in, CHP'nin resmi internet sitesinde 'AKP’yi bitirecek dosyayı kapattım' şeklinde yayınlanan iddia niteliğindeki tape kayıtları gündeme bomba gibi düştü.
Konuya ilişkin dün Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ali Yener Erçin’in “dosya kapattığı” şeklindeki iddialar tamamen gerçek dışıdır ve asılsızdır. Ali Yener Erçin tarafından söylendiği iddia edilen “AKP’yi Bitirecek Dosyayı Kapattım” şeklindeki sözler de, bu şahsın kendisine değişik firma veya şirketlerden menfaat sağlamak üzere geliştirdiği bir argüman olmaktan öte anlam taşımamaktadır."

4-5 MİLYON DOLARI GÖTÜRMÜŞLER
 
Kayseri Belediyesinin bu açıklaması başta Kayseri olmak üzere kamu oyunun nasıl tepki vereceği merak konusu. Ankara 11.Ağır ceza mahkemesinde bulunan ve CHP tarafından tamamen yasal yollardan elde edildiği açıklanan tape kayıtlarında ki iddialar çok ciddi, t-Tapelerde ki ses ve iddialar doğruysa Eski vali yardımcı Ali Yener Erçi'nin "4-5 milyon götürmüşler"  dediği yolsuzluk konusu davanın duruşması bu gün Kayseri'de yapılacak. CHP den yapılan açıklama da davayı CHP li Hukukçu Milletvekillerinden kalabalık bir kadro da izlemeye bu gün Kayseri'ye gidecek.

CHP BU GÜN VEKİLLERİNİ DAVAYI İZLEMEYE KAYSERİYE GÖNDERDİ
 
CHP Genel Merkezi Resmi İnternet Sitesinden sonra bir çok video paylaşım sitesinede eklenen tape kayıtlarında yapılan Kayseri Eski Vali Yardımcısı ve yolsuzluk iddialarını soruşturmak üzere oluşturulan dört kişilik muhakkik heyeti Başkanı Ali Yener Erçin ile Adana-Seyhanlı bir işadamı,Kayseri'li bir belediye başkanı ve başka bir kaç kişi arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara yer veriliyor.

İŞTE O SES KAYDI
 
Ankara Özel Yetkili 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Şeker Davası kapsamında dinleme kararı aldığı kişilerin görüşme kayıtlarına takılan ve halen Ankara Özel Yetkili 11.Ağır Ceza Mahkemesi dosyasında bulunduğu iddia edilen ve CHP Genel Merkezi Resmi İnternet Sitesinde yayınlandıktan sonra internete düşen, Kayseri Eski Vali Yardımcısı, Ali Yener Erçin ile bu kişilerin arasında,30- 31 Temmuz 2010 tarihinde geçtiği iddia edilen konuşma tapesi kaydını izleyebilirsiniz