BU SEFERDE DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLİYOR

BU SEFERDE DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLİYOR

Bugün yayınlanan ses kaydında, Başbakan Erdoğan ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin arasındaki görüşmede, Danıştay Başkanlığı'na kimin seçileceği kararlaştırılıyor.

Her gün yeni bir skandal

Türkiye artık her gün yeni bir ses kaydının yayınlandığı ülke haline geldi. Devletin en üst düzeyindeki isimlerin konuşmaları sızdırılmaya devam ediliyor. Önceki gün eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları yayınlanmıştı. 

 Yayınlanan yeni ses kaydında, Başbakan Erdoğan ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin Danıştay Başkanlık seçimlerine ilişkin planlama yapıyor. Solportal'da yer alan habere göre iddialar gerçekse, çok büyük bir skandal konu daha tartışılıyor.

Aday olan Nevzat Özgür'e ilişkin değerlendirme yapan ikili, Özgür'ün iyi biri olduğunu ancak hükümetin imtiyaz sözleşmelerinin görüldüğü dairede görev yaptığı için orada kalmasının kritik olduğunu "kararlaştırıyor".

tayyip.jpg

Zerrin Güngör'ün seçilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, Özgür'ü Danıştay'a seçtiren Anayasa Mahkemesi üyesi Mehmet Emin Kuz'un Özgür ile görüşmesini ve "Zerrin Hanım lehine çekiliyorum" demesini sağlayın diyor.

Erdoğan; "Bayanı seçtirmemiz önemli, dış cephede yani dünyaya karşı önemli" yorumunu yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı