BU SEFER IPHONE 6 PLUS YANDI

BU SEFER IPHONE 6 PLUS YANDI

Yanan ve patlayan telefonların ardı arkası kesilmiyor. Yanan telefonlarda bu sefer sıra iPhone 6 Plus’ta. İşte detaylar.

Samsung Galaxy Note 7 modelinin başına gelenlerden sonra medyanın dikkati yanan ve patlayan telefonların üzerinde. Geçtiğimiz yaz aylarında kalitesiz elektronik kaykayların pilleri de bu kadar çok gündeme gelmişti. Bataryası yanan ve kullanılamaz hale gelen cihazın fotoğrafını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

 

Bu sefer konuğumuz Apple iPhone 6 Plus modeli. 2014 yılında duyurulan iPhone 6 Plus, gövdesinde kullanılan alüminyumun çok kolay bükülebilmesiyle gündemde uzun süre kalmıştı. Şimdi ise bir yanma skandalıyla gündemimizde.


ABD’de bir öğrenci olan Darin Hlavaty’nin başına gelen kaza, sınıfta otururken gerçekleşmiş. Sınıf arkadaşları önce bir vızıltı sesi duyduklarını, daha sonra ise arkadaşlarının arka cebinden duman çıktığını söylüyor. Kazazede ise arka cebinde çok yüksek sıcaklık hissettiğini dile getiriyor. Telefon altı ay önce alınmış. Dolayısıyla yeni sayılabilir.


Lityum pile sahip her cihazda olduğu gibi sonrasında şişen batarya sebebiyle telefon yanarak parçalanmış. Kullanılamaz hale gelen telefonla ilgili olarak Apple tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak olayın arkasında başka bir etken yoksa garanti kapsamında değiştirileceği düşünülüyor.
Apple iPhone 6 Plus modelinde bu şekilde bir kronik sorun bulunmuyor. Ancak 2014 yılından bu yana birkaç olay yine bu şekilde rapor edilmişti. Bakalım Apple’ın tavrı ne olacak?

[Haber görseli]

 

Kaynak:Haber Kaynağı