Bu savunma tarihe geçer!

Bu savunma tarihe geçer!

Ergenekon davası avukatlarından Vural Ergül, hukuk tarihimizin en kısa savunmasına imza attı: "AĞZIMA SAĞLIK"

Ergenekon davasında savunmaya iki saat süre sınırlamasını getirilmesini protesto etmek amacıyla istifa dilekçesi sunan Vural Ergül'e dilekçedeki beyanlarından dolayı soruşturma açıldı.

Radikal'de yer alan habere göre, 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'nin şikayeti üzerine, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı avukatlık kanunu gereğince Adalet Bakanlığı 'na müracaat ederek soruşturma izni istedi. Şüpheli olarak savunma yapması istenen Avukat Ergül, sadece iki kelimelik savunma yaptı:

“AĞZIMA SAĞLIK”

Sadece iki kelime savunma yapan Avukat Vural Ergül'ün açıklaması ise şöyle:

"Ergenekon davasının 08.04.2013 tarihli celsesindeki ve 24.04.2013 tarihli, savunmaya iki saat süre sınırlamasını getirilmesini protesto için istifa dilekçemdeki beyanlarımdan ötürü, Ergenekon Mahkemesi'nin şikayeti üzerine hakkımda soruşturma açıldı. Silivri Cumhuriyet Başsavclığı avukatlık kanunu gereğince Adalet Bakanlığına müracaat ederek soruşturma izni istedi. İstenilen soruşturma izni derhal verildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün 24/06/2013 tarihli soruşturma izni verilmesine dair yazı Silivri Savcılığı tarafından tebliğe çıkarıldı. Şüpheli olarak savunma yapmam istenildi, savunmamı yalnızca iki sözcükten ibaret olarak yaptım.

Sözlü olarak beyan edildiğinde yalnızca 1 saniye olan iki sözcükten ibaret savunmam aynı zamanda hukuk tarihinin en kısa savunması.
Savunmam : “AĞZIMA SAĞLIK” cümlesinden ibaret. Bu bir yana, bir soruştuma evrakı da sehvensiz gelsin, dişimi kıracağım."