BU SABUNLARI KULLANMAYIN

BU SABUNLARI KULLANMAYIN

Amerika'da yapılan bir araştırma sonucunda ellerin temiz ve bakterisiz olması için kullanılan kalıp sabunun, kelimenin tam anlamıyla bakteri yuvası olduğu anlaşıldı.

Yüzyıllardır sağlık ve hijyen için kullanılan kalıp sabunların, tam bir bakteri yuvası olduğunu biliyor muydunuz? Amerika'da çeşitli marka, boy ve özelliklere sahip kalıp sabunların üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, kalıp sabunların üzerinde sanılandan çok daha fazla bakteri olduğu ortaya konuldu. Hijyen için kullanılan kalıp sabunlar kullanımdan sonra ıslak ve mikroplu kalarak, bakteri üretiyor. Zamanla bu bakteriler sabunların üzerinde yuva yaparak, derinlere nüfus ediyor. Siz ellerinizi yıkadığınızda temizlediğinizi sanırken aslında daha çok kirletiyorsunuz.

 

Halka açık yerlerde kullanılanlar daha tehlikeli Uzmanlar halka açık yerde kullanılan kalıp sabunların, normal kalıp sabunlara kıyasla daha kirli olduğunu söylüyor. Mümkün mertebe kalıp sabun kullanılmamasını öneren bilim adamları, kullanmak zorunda kalınıldığında 20- 30 saniye su altında tutulması gerektiğini söylüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı