BU RADYO RUH HALİNİZE GÖRE ÇALIYOR

BU RADYO RUH HALİNİZE GÖRE ÇALIYOR

Yüz hatlarınızı inceleyip ona göre şarkı ayarlayan ilginç radyo.

‘‘Rapport Radio’’ adlı radyo, içine yerleştirilen kamera sayesinde yüz hatlarınızı inceliyor ve şarkıyı beğenip beğenmediğinizin ayırt ediyor.

Teknolojinin gelişmesi ile ilginç ürünlere de şahit oluyoruz. Bunlardan biri de yüzünüze bakarak ruh halinize göre müzik çalan radyo. Masa lambası görünümünde olan ‘‘Rapport Radio’’ adlı radyo, içine yerleştirilen kamera sayesinde yüz hatlarınızı inceliyor ve şarkıyı beğenip beğenmediğinizin ayırt ediyor.

İngiliz öğrencilerin yüz tanıma sistemini kullanarak geliştirdiği radyo, dinleyicilerin ruh haline uygun şarkıları seçiyor. Ayrıca radyo, dinleyicinin şarkıdan mutlu olduğunu ve gülümsediğini fark ettiğinde, sesi otomatik olarak açıyor. Eğer dinleyici mutlu değil ve suratını asıyorsa, şarkıyı değiştiriyor. Eğer dinleyicinin hiçbirinden memnun olmadığını fark ederse radyoyu kapatıyor.

ruhhaliradyosu.jpg

‘’Rapport Radio’’ radyonun baş kısmında bir hoparlör ve kamera yerleştirilmiş. Radyo tek başına çalışmıyor tabii ki de bir bilgisayara bağlı olarak müzik çalıyor. Bir nevi DJ’lik yapıyor diyebiliriz.

"Royal College of Art" ve "Imperial College London"dan 50’ye yakın öğrencinin çalıştığı radyo, müzik dinlemenin yanısıra felçli hastalara yardım gibi farklı amaçlarla da kullanılabiliyor. Hastanın yüz ifadesine göre yataktaki pozisyonunun değiştirilmesi gerektiğini bakıcısına bildiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı