Bu Moda Hayvan Severleri Ayağa Kaldırdı

Bu Moda Hayvan Severleri Ayağa Kaldırdı

Canlı Hayvandan Anahtarlık modası

MODA VAHŞETİ 

Plastiğin içine konulan deniz canlıları 2 ay boyunca sadece kendi boyutları kadar olan bir kılıfta yaşamak zorunda bırakılıyor.


HAYVAN SEVERLER AYAKTA
Bütün dünyadan tepki gören bu 'yeni moda'nın bitirilmesi için internette imza kampanyaları düzenleniyor. 1 milyona yaklaşan imzalar arasında Türkiye'den de yoğun bir katılım olduğu göze çarpıyor! İmza kampanyası için hazırlanan metinde şu ifadelere yer veriliyor: "Yaşayan deniz canlıları küçük plastiklere hapsedilerek anahtarlık olarak satılıyor. Bu acımasız işlem derhal yasaklanmalı. Hapsedilmiş küçük balık, semender ve kaplumbağalardan oluşan bu anahtarlıklar Çin'de giderek daha fazla popüler hale geliyor.

ÇİN İCADI CİNAYET



AYLARCA CANLI KALACAKLAR YALANI
 
Birçok Çinli canlı anahtarlıkların şans getireceğine inanırken, hayvan koruma kuruluşları bu durumu "tam bir sömürü" olarak nitelendiriyor. Global Times gazetesinin haberine göre, Salı günü, Sihui Metro İstasyonunun önünde, 1 balık ve 9 kaplumbağa anahtarlığının satılması yalnızca 5 dakika sürdü.
Üreticiler poşetlerdeki renkli suların, hayvanları besin açısından aylarca canlı tutabileceğini öne sürseler de, Uluslararası Veterinerler Birliği kurucusu Mary Peng besin yetse bile oksijenin o kadar uzun süre yetmeyeceğine dikkat çekiyor. Hayvan hakları savunucuları canlı anahtarlıklara karşı protestolarını yüksek sesle dile getirseler de, ellerinden daha fazla bir şey gelmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı