Bu kez gülen GS oldu !

Bu kez gülen GS oldu !

GS koçu Ergin Ataman'ın, Obradoviç'in FB'sine karşı takımına kazandırdığı zaferle Avrupa'nın önemli koçlarından biri olduğunu bir kez daha ispatlaması bir Türk olarak bize gurur vermiştir.

Rüştü KALAÇ

BASKETBOL KEYFİ AYRI
DERBİ KEYFİ AYRI
İKİSİ BİR ARADA MÜTHİŞ


Galatasaray ve Fenerbahçe !

Bu iki takım tamamen iddiasız, kötü oyuncularla amatör kümede bile oynasalar heyecansız ve hedefsiz oynamaları mümkün değil. Ama şu anki kaliteli kadrolar ve kariyerli iki koçla karşı karşıya gelince katmerli bir seyir zevki ortaya çıkıyor.

Maç öncesi yorumlarda GS koçu Ergin Ataman daha önceki maçta Fener'in Emir Preldzic'i 4 numara gibi kullanarak kendilerine üstünlük sağladığını ve bu maçta Malik Hairston ile buna engel olacağını söyledi. Söylediğini de yaptı.

İlk periyoda 3'lüklerle başlayan GS beş tane 3'lükle önemli bir üstünlük sağladı. İkinci periyoda genç Kenan Sipahi yerine Bo McCaleb ile başlayan Fener farkı hızla eritti. Ergin Ataman Sinan'ı alarak McCaleb'in etkinliğini kırmaya çalıştı. Yorulan Furkan'ın yerine ise Bonsu'yu oyuna aldı. Bu dakikaları 4 kısayla oynayıp savunmada baskıyı artıran Obradoviç hücumda çok zorlanmaya başladı. Sahanın en kısa ama en verimli oyuncusu Bo McCaleb çift haneli sayılara ulaşan ilk Fenerli de olsa yorulunca yerini tekrar Kenan'a bıraktı. İlginç olan ise Zoriç'in oyunda olmadığı sürede Galatasaray'ın topu Bonsu'ya indirmeyi akıl edememesiydi. Periyodun sonunu sayılarla geçen Zoriç, Kenan'ın asistlerine rağmen attığı kadar da kaçırdı. İlk yarıda Avrupa'nın ilk beşindeki iki Fenerli Bogdanoviç ve Kleiza'nın şut yüzdeleri ise evlere şenlikti. Böylelikle ilk yarı skoru 35-31 ev sahibi lehine oldu.

Üçüncü periyodda Fenerbahçe hücumda kötü şut atmaya devam ederken savunmada da uyuyunca fark giderek açıldı. Bu arada Ender Aslan, Navarro tadında oynamaya başlayınca ipler koptu . Ender sahanın en skorer oyuncusu olurken şut, turnike, asist, yani bir kısa oyuncu ne yapmalıysa hepsini yaptı.

Obradoviç'in 5 numarasız oynama ısrarı Furkan ve Bonsu için boyalı alanı gezinti yeri yaptı diyebiliriz. Yine de Fener'in suskun forveti Bogdanoviç üst üste iki 3'lük atınca bitime 3 dakika kala fark 6 sayıya indi. Ne var ki Ender Aslan'ın şovu devam etti ve Galatasaray bu zor maçı 10 sayı farkla kazanmayı bildi.

Obradoviç CSKA'yı yenip gelmiş bir koç olarak 2 önemli şeyi ihmal etti. Öncelikle pota altında bu kadar zayıf kalarak maç kazanmak pek mümkün değil. Üstelik Galatasaray pota altında Bonsu gibi atletik bir uzun ve Euroleague'in ribaunt lideri Furkan var . Bu da ribauntlarda Fener'in aleyhine 40-29 gibi bir fark yarattı. İkincisi meşhur yabancı skorerleri kötü oynarken (ortalama 85 sayı atan Fener maçı 62 ile bitirdi) bir kaç dakika için bile Ömer Onan'ı düşünmemesi, takımı ateşleyen McCaleb'i ise kritik anlarda kenara alması maçın tamamını geride götürmesine sebep oldu. Eh bir maçı kaybetmek için daha fazla hataya gerek yok. Galatasaray ise sakatlıklar nedeniyle karmakarışık olan kadrosuna rağmen konsantrasyon ve zeka ile maçı kazanmayı bildi.

Ergin Ataman'ın ise bir kez daha Avrupa'nın önemli koçlarından biri olduğunu görmek bir Türk olarak bize gurur veriyor .


Kaynak:Haber Kaynağı