BU İLÇEDE MEYVE AĞAÇLARI GÖRENLERİ ŞOK ETTİ

BU İLÇEDE MEYVE AĞAÇLARI GÖRENLERİ ŞOK ETTİ

Türkiye'nin birçok bölgesinde kara kış etkisini gösterirken, Demre'de baharı andıran görüntüler yaşanıyor. İlçenin denize yakın bölgelerinde...

Türkiye'nin bir çok bölgesinde vatandaşlar ağır kış koşullarını yaşarken Antalya'nın Demre İlçesi'nde yalancı bahara aldanan ağaçlar çiçekler açarken, bir dut ağacı da meyve verdi. Yeni yıl gecesi ailleri ile birlikte olmak için yola çıkan binlerce kişi, kar yağışı yüzünden kapanan yollarda kalırken, Demre'de bu görüntüleri yaşayan vatandaşlar sevinseler mi üzülseler mi bilemediler. Normalde Şubat sonu mart başı gerçekleşmesi gereken çiçek açma meyve verme olaylarının Ocak ayının ilk gününde olması endişelerede yol açıyor. İşte ayrıntılar.

GÜNDÜZLERİ 18-20 DERECE SICAKLIĞA ULAŞIYOR

Türkiye'nin birçok bölgesinde kara kış etkisini gösterirken, Demre'de baharı andıran görüntüler yaşanıyor. İlçenin denize yakın bölgelerinde gündüz 18- 20 derece arasında hissedilen hava sıcaklığı dolayısıyla pek çok bitki çiçek açtı. Deniz seviyesinden 350 metre yüksekte kurulu Gürses Mahallesi'nde boş arazide açan yabani laleler görenleri şaşırtırken, Mayıs ayında açması gereken bazı portakal ağaçları da çiçeklendi.

Demre'de birçok bitki kışa meydan okurcasına canlanırken, bu durumu fırsat bilen arılar da çiçeklere üşüştü. Yalancı bahardan dut ağaçları da nasibini aldı. Bir dut ağacı sıcak havayı görünce meyve verdi. Kırmızı dutları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bölgede oturan Özdemir Soral, Demre'de yaşanan bahar görüntülerini, "Bahar yılda bir gelir, birkaç ay derler yalan. Demre'de her saat bir bahardır. Bugün her yerde kar var, soğuk var. Demre'de ise kırlar rengarenk çiçek açtı. Hava sıcaklığı 18 derece" sözleriyle anlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı