BU İLACI KULLANANLAR OKUSUN

BU İLACI KULLANANLAR OKUSUN

Ulusal Sağlık Birimi görevlisi Dominik Mischkowski; "Bu ilaçlar ağrıyı yok ettiği gibi başkalarının duygularına dönük hislerinizi de yok ediyor" dedi.

Kullandığımız ilaçların yan etkisi olmayanı neredeyse yok gibi. Bir yandan tedavi olurken öte yandan başka sorunlarımız başlaıyor. Bu tespite bir örnekte çok tutulan bir ilaçla ilgili yapılan araştırmada ortaya çıktı.Türkiye'de Tylol ismiyle satılan asetaminofen içeren ilaçların, ağrı ve acıyı dindirmede etkili olsa da, başkalarının duygularına karşı duyarsızlaşmaya neden olduğu iddia edildi.

EMPATİ ZAYIFLIYOR

Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, Tylol, Sudafed, Vicks gibi ilaçların empati duygusunu körelttiğini öne sürdü. Ulusal Sağlık Birimi görevlisi Dominik Mischkowski; "Bu ilaçlar ağrıyı yok ettiği gibi başkalarının duygularına dönük hislerinizi de yok ediyor" dedi.

Araştırmacılar bu duruma neden olan yolağın açıklanamadığını belirtseler de, kesin bir şekilde sonucun buna işaret ettiğini belirtiyor.

EMPATİ ÖNEMLİ

ABD'de 52 milyon kişinin bahsi geçen ilaçları kullandığı bildirilirken, araştırma ekibinden Baldwin Way; "Empati önemlidir, biriyle tartışmaya girdiğinizde ve bu ilaçları aldığınızda hızla daha az anlayışlı birine dönüşürsünüz" diyor.

YENİ BİR ARAŞTIRMA DAHA BAŞLATTILAR

Araştırmacılar şimdi de bir başka ağrı kesici grup ibuprofenin (Advil'in etken maddesi), aynı etkiyi yaratıp yaratmadığını incelemeye hazırlanıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı